Zbog incidenata u Budvi uhapšeno 17 osoba, policajac povređen
24.06.2020 | 17:19h ► 20:02h Podgorica

Zbog incidenata u Budvi uhapšeno 17 osoba, policajac povređen

Zbog incidenata u Budvi uhapšeno 17 osoba, policajac povređen Foto: Pixabay
Crnogorska policija je saopštila da je zbog današnjih incidenata u Budvi uhapšeno 17 osoba, dok je jedan policajac povređen.Kako se navodi u saopštenju, policija je zasuta kamenicama, dimnim bombama i drugim predmetima, nakon čega je upotrebila suzavac.

U Budvi danima već traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, došlo je do incidenta nakon što je vršilac dužnosti predsednika Opštine Budva Vladimir Bulatović izašao iz zgrade Opštine Budva nakon čega su okupljeni građani počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima, te da mu dobacuju uvredljive reči.

Nastavili su i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga okupljeni sprečili.

"Bulatović je službenim vozilom Uprave policije prevezen u zgradu Centra bezbednosti Budva, a koje je ovom prilikom takođe bilo meta ponovnih napada kamenicama i drugim predmetima od strane okupljenih građana", saopštili su iz UP.

Bulatovićevu i bezbednost policajaca su, kako tvrde iz UP, na najgrublji način ugrožavali građani od kojih je određeni broj bio u alkoholisanom stanju.

"Uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, oni su nastavili sa izazivanjem incidenata. Pripadnici policije su ovom prilikom zasuti kamenicama i dimnim bombama od strane okupljenih, nakon čega je policija upotrebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir. Osim toga, ovom prilikom je povređen jedan policijski službenik", navodi se u saopštenju.

U Budvi danima već traju neredi i incidenti oko preuzimanja vlasti.

Nova većina u SO Budva, koju predvodi Demokratska partija socijalista, uspela je 11. juna da smeni Marka Carevića i Krsta Radovića na sednici održanoj u turističkom naselju Slovenska plaža, čemu su prethodili incidenti.

Do tada je vlast obavljala koalicija Demokrata i Demokratskog fronta, ali je jedan njihov odbornik odlučio da ih napusti i podrži novu vlast, te oni smatraju da se radi o političkoj korupciji.

Potom je bilo nereda i hapšenja, ali je bilo dogovoreno da se pokuša naći kompromis.

Pre dva dana je, međutim, ponovo došlo do incidenata oko preuzimanja vlasti jer su poslanici i odbornici Demokrata i Demokratskog fronta probili kordon privatnog obezbeđenja i ušli u zgradu Opštine.


Direktor policije: Nije bačen suzavac na sportsku salu

Direktor Uprave policije Veselin Veljović izjavio je povodom incidenata u Budvi da će energično odgovoriti na sve napade na policijske službenike i demantovao da je suzavac bačen na sportsku salu u kojoj su trenirala deca.

"Policija nije upotrebila hemijska sredstva na objekat u kojem su trenirala deca! Policija ce preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za ovaj gnusni čin ugrožavanja zdravlja i bezbednosti dece", saopšteno je na Tviter nalogu Uprave policije.

Pojedini mediji su prethodno javili da je suzavac bačen na sportsku salu.

autor: AP izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side