Preporučen rad od kuće za celu Crnu Goru, posebne mere za Berane i Gusinje
02.07.2020 Beograd

Preporučen rad od kuće za celu Crnu Goru, posebne mere za Berane i Gusinje

Preporučen rad od kuće za celu Crnu Goru, posebne mere za Berane i Gusinje Foto: pixabay.com
Nacionalno kordinaciono telo Crne Gore za zarazne bolesti uvelo je danas strože mere u Beranama i Gusinju pošto je povećan broj zaraženih u tim opštinama, a svima u Crnoj Gori je preporučilo da rade od kuće.


U Gusinju se uvodi policijski čas od 18.00 do 05.00 sati svakog dana i zabranjen je rad ugostiteljskih objekata.

U Beranama i Gusinju su potpuno zabranjena javna okupljanja i napolju i unutra, verski obredi će biti bez prisustva građana, zabranjen je prevoz u putničkom motornom vozilu više od dva odrasla lica i kretanje i zadržavanje više od dva lica na javnom mestu napolju, "osim članova zajedničkog porodičnog domaćinstva i lica koja obavljaju redovne radne zadatke", a prekida se i rad vaspitno-obrazovnih ustanova.

Vlada je objavila da će Uprava za inspekcijske poslove već od večeras rigorozno novčano kažnjavati kršenje naredbi o sprečavanju širenja koronavirusa.

Zakonom koji je juče izglasan u Skupštini Crne Gore, predviđene su novčane kazne od 2.000 do 20.000 evra za prekršaje pravnih lica, a za odgovorno lice i od 500 do 2.000 evra. Za fizička lica predviđene su kazne od 100 do 2.000 evra.

Ranije su strože mere uvedene i za Rožaje.

U celoj Crnoj Gori su zabranjeni politički skupovi napolju na javnom mestu, zabranjeno je i prisustvo gledalaca sportskim takmičenjima, zabranjeni su verski skupovi napolju na javnim mjestima, osim na površinama koje pripadaju verskim objektima, obavezno je nošenje maski unztra, u javnim prostorijama.

U Crnoj Gori svakodnevno raste broj zaraženih: danas je registrovano 40 novih, a ukupno 292 zaraženih od sredine juna, od čega je troje umrlo.

autor: IG izvor: Beta
Ostavi komentar Ostavi komentar >>
Ostavi komentar
Preporuke prijatelja
novinarnica svuda
Zlatiborac
Turisti?ka organizacija Srbije
Novi magazin- nedeljnik Novinska agencija Beta AMSS side