Život i ljudi

0

Princ Vilijam se založio za rešavanje klimatske krize do 2030.

Autor: KP

Izvor: Beta

Princ Vilijam se založio za rešavanje klimatske krize do 2030.

Izvor: Foto: Beta, AP

Vilijam je u snimljenoj video poruci od 18 minuta, rekao da je hitno potrebno ujedinjenje kako bi se pronašla održiva rešenja protiv klimatskog zagrevanja.

"Zajednički ciljevi naše generacije su jasni. Zajedno treba da zaštitimo i obnovimo prirodu, pročistimo vazduh, oživimo okeane i izgradimo svet bez otpada, i da nađemo rešenje za okončanje klimatske krize", rekao je britanski princ.

Vilijam je istakao da bi trebalo to učiniti tokom ove decenije. "Ako to uspemo do 2030. godine, naši životi neće biti ugroženi i nećemo morati da žrtvujemo one koje volimo. Način života bi bio zdraviji, čistiji, pametniji i bolji za sve nas", rekao je on.

Onlajn sastanak inicijative nazvane "Countdown" (Odbrojavanje) okupio je predstavnike mreža koje se bave klimom, kao i druge ličnosti.

Pored pape, koji se založio za akcije na svim nivoima koji bi doprineli spasavanju planete, na sastanku učestvuju bivši američki potpredsednik Al Gor (Gore), predsednica Evropske komisije Ursula von der Lajen (Fon der Leyen) i glumci Prijanka Čopra (Priyanka Chopra) i Kris Hemsvort (Chris Hemsworth).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR