Vesti

1

Cvijan: Ne komentarišem besmislice Snežane Malović

Autor: VS

Izvor: Beta/Novi magazin

Cvijan: Ne komentarišem besmislice Snežane Malović

"Nemam nameru od sada i ubuduće da komentarišem besmislene izjave Snežane Malović, jer kada je bila u prilici da nešto uradi kao ministarka, napravila je to što je napravila u pravosuđu", rekao je Cvijan.

Snežana Malović optužila je ranije danas Cvijana da je kao advokat Ivana Pavlovića, zvanog Iker, optuženog za šverc kokaina, pretnjama sudiji Vladimiru Mesaroviću pokušao da izdejstvuje ukidanje pritvora svom klijentu.

Bivša ministarka pravde rekla je da je Cvijan iskoristio svoj položaj poslanika, predsednika Odbora i visokog funkcionera Srpske napredne stranke da ostvari korist za svoje brojne klijente optužene za organizovani kriminal, među kojima je i Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam.

Tražimo odgovornost Snežane Malović za pravosuđe

Srpska napredna stranka odbacila je večeras optužbe Snežane Malović na račun funkcionera naprednjaka Vladimira Cvijana i zatražila da se ispita njena odgovornost za lošu reformu pravosuđa.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Srbije Zoran Babić rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da ta stranka "nema čega da se plaši" i da traži da državni organi ispitaju navode iz krivične prijave koju će Malovićeva podneti protiv Cvijana, ali i da ispitaju njenu odgovornost za lošu reformu pravosuđa.

"Najava krivične prijave dolazi od nekoga ko je kreator reforme pravosuđa zbog koje naš pravosudni sistem godinama trpi i zbog koje nas i danas kritikuje međunarodna zajednica", ukazao je Babić.

Govoreći o opozicionoj Demokratskoj stranci, Babić je rekao da nisu tačni navodi funkcionera demokrata Božidara Đelića da će vladajuća koalicija zadužiti Srbiju za dodatnih 12 milijardi evra radi izgradnje kanala Dunav-Morava-Vardar.

"Jedine milijarde evra koje su u opticaju na krivičnoj su prijavi koju je protiv dnevnih novina Kurir podneo predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas, i to je pokušaj zastrašivanja medija i gašenja jednih dnevnih novina", rekao je Babić.

On je rekao i da funkcioner DS-a i bivši ministar Božidar Đelić još nije objasnio kako je s ministarskom platom uspeo da zaradi 11 miliona evra koliko ima na svom računu i odakle mu kuća na Dedinju.

Funkcioner SNS je podsetio i da se protiv pojedinih funkcionera DS-a i bivših ministara iz te stranke vode krivični postupci zbog, kako je naveo, pljačke državnog budžeta.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Dejan Radojevic

Svaka cast Vucicu sto te je procitao na vreme,covek kada jednom prevari on ce uvek,takva ti je faca Cvijanu,ponadao si se mestu ministra pravde,ne moze,videces ovih dana jos prljavog vesa za tebe,izbegavace te SNS na siroko.