Vesti

0

Uručena donacija Evropske unije vredna 900.000 evra zdravstvenom sistemu Srbije

Autor: IG

Izvor: Beta

Uručena donacija Evropske unije vredna 900.000 evra zdravstvenom sistemu Srbije

Izvor: Foto: Beta/Slobodan Miljević


Ta četiri sanitetska vozila i jedno vozilo za dekonataminaciju, opremeljena mobilnim respiratorima i setovima visoko-zaštitne opreme, danas su u Beogradu, ispred Palate "Srbija" uručena direktorima Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Beograda i Instituta za javno zdravlje Srbije "Batut".

Vozila i oprema predati danas u Beogradu deo su donacije EU koju čini 12 ambulantnih vozila i mobilnih repsiratora, dva vozila za dekontaminaciju, kao i 75 setova visoko-zaštitne opreme koji su već isporučini zdravstvenom sistemu u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je na konferenciji za novinare zahvalio EU za ukupnu pomoć zdravstvenom sistemu Srbije, za koju je rekao da je veća od pet miliona evra.

"Bitno je da je ova epidemija pokazala da ne postoje granice i da treba da sarađujemo više. Rekao sam na sastanku (šefu Delegacije EU u Srbiji) Semu Fabriciju da ovo treba da bude nauk za buduća vremena: da zemlje Evrope budu uključene bez ikakvih podela i da mere budu iste za sve", rekao je Lončar.

Ambasador Fabrici je izjavio da je Srbija, kao i druge zemlje Evrope, suočena s još jednim talasom pandemije i "zato treba da radimo zajedno" i da tako "i izađemo iz ove krize".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR