Vesti

0

Preminulo šest osoba od korona virusa u Srbiji, još 1.817 novozaraženih

Autor: AP, KP

Izvor: Beta

Preminulo šest osoba od korona virusa u Srbiji, još 1.817 novozaraženih

Izvor: Foto: Beta / AP

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na korona virus je testirana 9.531 osoba, a registrovano je 1.817 novih slučajeva zaraze.

Na respiratorima je 51 pacijent, dok su ukupno 1.122 osobe hospitalizovane.

U Srbiji su od početka epidemije zvanično potvrđena 46.954 slučaja infekcije.

Procenat smrtnosti je 1,75 odsto.

 

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za stare zaražena 84 korisnika i 62 zaposlena

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih potvrđeno je prisustvo korona virusa kod 84 korisnika i 62 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 1087, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 433, piše u saopštenju.

"Кorisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji", dodaje se u saopštenju.

 

Bor se približava trocifrenom broju zaraženih korona virusom

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje "Timok" iz Zaječara, od juče je u Boru registrovano 15 novih slučajeva zaraze korona virusom, dok su se četiri osobe oporavile.

Kako je saopštila pres-služba Grada Bora, sa današnjim danom na teritoriji grada ukupno je 97 osoba pozitivno na virus.

Direktor Opšte bolnice u Boru Goran Joksimović juče je rekao da je na grudnom odeljenju te bolnice hospitalizovano 20 bolesnika, od kojih je 12 pozitivno na COVID-19.

On je dodao da se sve češće beleže slučajevi sa težom slikom, da je pacijentima potrebna kiseonička podrška, ali ne i upotreba respiratora, kojih ta bolnica ima šest.

 

U Čačku i Gornjem Milanovcu još 37 novozaraženih

U poslednja 24 sata korona virus registrovan je kod još 37 osoba u Čačku i Gornjem Milanovcu, saopštio je danas Radni tim za praćenje korona virusa u Čačku.

U Čačku je u tom periodu korona virusom zaraženo 29 lica, u Gornjem Milanovcu osam od 91 obrađenog testa.

Pet pacijanata primljeno je na kovid odeljenja Opšte bolnice u Čačku u poslednja 24 sata, dva pacijenta sa tog odeljenja su otpuštena, a jedan je prebačen u Klinički centar u Kragujevac.

Na svim kovid odeljenjima čačanske bolnice sada je hospitalizovan 31 pacijent.

U prijemnoj ambulanti čačanske bolnice u poslednja 24 sata pregledana su 42 lica sa simptomima korona virusa, navodi se u saopštenju Radnog tima.

 

Troje umrlo od korona virusa na Kosovu, novozaraženih najviše do sada - 514

U poslednja 24 sata tri osobe su preminule od posledica zaraze korona virusom na Kosovu, čime je broj smrtnih slučajeva povećan na 681, saopštio je Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova.

Od poslednjeg preseka stanja testirano je 1.750 ljudi, zaraza korona virusom registrovana je kod 514 osoba, dok je u istom periodu izlečeno 86 pacijenata.

Skoro polovina novozaraženih je iz Prištine, njih 249.

Aktivno je zaražena 3.641 osoba.

Do sada su na Kosovu registrovana 19.842 slačaja zaraze, a testirano je 94.456 ljudi.

 

U Kragujevcu još 66 inficiranih koronavirusom

Još 66 slučajeva infekcije korona virusom potvrđeno je danas u Kragujevcu, od 88 slučajeva infekcije virusom u Šumadijskom okrugu.

U kovid laboratoriji "Kraguj" testirano je 388 uzoraka.

Po šestoro inficiranih je iz Aranđelovca i Rače, petoro iz Topole, a po jedna osoba iz Knića, Lapova, Čačka, Svilajnca i Velike Plane.

U kućnoj izolaciji u Šumadiji su 1.393 osobe, od kojih je najviše njih u Kragujevcu - 1.050.

U kragujevačkom Kliničkom centru od koronavirusa se leči 55 pacijenata, od kojih je osmoro na respiratoru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR