Vesti

0

UOPS: Sa EU i uz pritisak građana da primoramo vlast da poštuje Ustav i zakone

Autor: AP

Izvor: Beta

UOPS: Sa EU i uz pritisak građana da primoramo vlast da poštuje Ustav i zakone

Izvor: Foto: Novi magazin/ Đurađ Šimić

"Ako to ne bude htela svojom voljom, naše je da pozovemo sve građane da ih primoramo", rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac u obraćanju medijima ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS).

On je kazao da je pobuna demokratsko pravo građana "ako su im prava uzurpirana".

Govoreći o RTS-u, on je istakao da je to servis svih građana koji ga plaćaju, umesto što je sada "sredstvo u rukama (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića".

"U demokratskim državama mediji su četvrti stub vlasti, a ovde savetnica za medije predsednika uređuje sve medije - sem časnih izuzetaka", dodao je on.

Dramaturg i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević istakao je da RTS i druge televizije sa nacionalnom frekvencijom moraju da budu otvorene za različita mišljenja i da to što govori predstavlja "vapaj i molbu".

"Teror se trpi do granice pucanja. Kad se pucenje trpila kolektivizuje i pretvori u veliki prasak leti perje. A mi smo ovde da to perje ne bi letelo, a ono će poletiti ukoliko se ovako nastavi", rekao je Kovačević.

On je upozorio i da nema poštenih izbora bez slobodnih medija.

Psiholog Žarko Trebješanin rekao je da je on nekada bio član Upravnog odbora RTS-a i da u toj medijskoj kući postoje novinari koji žele da svoj posao rade profesionalno, ali da su oni "zarobljeni kao što je u Srbiji istina zarobljena".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR