Vesti

0

MUP: Hapšenje u Novom Sadu zbog trgovine ljudima na teritoriji Srbije i Belgije

Autor: AP

Izvor: Beta

MUP: Hapšenje u Novom Sadu zbog trgovine ljudima na teritoriji Srbije i Belgije

Izvor: Foto: Novi magazin/ SA

U saopštenju MUP-a se navodi da su nakon višemesečne međunarodne istrage uhapšeni M. R. (36), M. I. (39), R. M. (34), V. V. (57) i I. J. (40), svi iz okoline Žablja, zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima.

Sunja se da su, kao članovi kriminalne grupe čiji je organizator M. R., od februara do druge polovine oktobra 2019, trojicu srpskih državljana doveli u zabludu da će u Belgiji raditi dobro plaćen posao molera, a da su ih umesto toga nakon dolaska primoravali da kradu.

"Sumnja se da su oštećene prisiljavali da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima. Na taj način, kako se sumnja, članovi kriminalne grupe dnevno su protivpravno pribavljali novčane iznose od 1.000 do 1.500 evra, koje su koristili za kupovinu nekretnina, automobila i za ostale lične potrebe", dodaje se u saopštenju.

Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR