Vesti

0

Joksimović i ambasadori EU razgovarali o nastavku evropskih integracija Srbije

Autor: IG

Izvor: Beta

Joksimović i ambasadori EU razgovarali o nastavku evropskih integracija Srbije

Izvor: Foto: Beta/Miloš Miškov

Joksimović je sagovornicima predstavila prioritete u radu Ministarstva za evropske integracije u narednom periodu – kako u pogledu procesa evropskih integracija i daljih pregovora o pristupanju EU, tako i u pogledu planiranja i programiranja razvojne pomoći koju će obezbediti Evropska unija iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć III, navodi se u saopštenju.

Ambasador Fabrici je čestitao ministarki na ponovnom imenovanju i izrazio želju za nastavkom intenzivne i konstruktivne saradnje sa njom i njenim timom.

On je rekao da će kao najveći donator i investitor i najvažniji trgovinski i ekonomski partner Srbije, Evropska unija nastaviti i dalje da bude potpuno posvećena pristupnom procesu Srbije.

Fabrici je istakao važnost nedavno usvojenog Ekonomsko-investicionog plana i preporuka sadržanih u Godišnjem izveštaju za 2020. godinu za ubrzavanje integracije Srbije, posebno u domenu vladavine prava.

Na sastanku je potvrđena spremnost nove Vlade Srbije da intenzivira reforme koje su pretpostavka za dalji napredak u procesu evropskih integracija i preduslov za sveukupni održivi razvoj našeg društva i ekonomije, navodi se u saopštenju.

Ministarka Joksimović je istakla rešenost da zemlja objektivno sagleda preporuke iznete u godišnjem Izveštaju Evropske komisije i preduzme aktivnosti koje će ubrzati već započete reforme u ključnim oblastima.

Ona je izrazila očekivanja da će se u skladu sa novom metodologijom, za koju je Srbija izrazila prihvatanje na najvišem političkom nivou, do kraja godine održati međuvladina konferencija na kojoj bi Srbija predstavila svoje rezultate i strategiju za pristupanje EU za narednu godinu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR