Vesti

0

Obradović: Vučić je najveći ekološki problem Srbije

Autor: SA

Izvor: Beta

Obradović: Vučić je najveći ekološki problem Srbije

Izvor: Foto: Beta/Press centar UNS


On je naveo da je Vučić na pitanje novinara o ekološkom protestu protiv otvaranja novog rudnika u Loznici, rekao da vlast nema nikakve veze sa stranom kompanijom "Rio tinto" i aludirao da je bivša vlast donela rešenja u vezi sa ispitivanjem i eksploatacijom rude jadarita u Podrinju još 2004. i 2011. godine.

"Čak i da je ovo tačno postavljam Vam pitanje zašto kao nova vlast niste poništili loša rešenja prethodne vlasti ako ona ugrožavaju životnu sredinu i zdravstvenu bezbednost građana Jadra, Rađevine, ali i cele Zapadne Srbije?", pitao je Obradović.

On se osvrnuo na vesti iz prethodnih godina i podsetio Vučića da je on lično 23. januara 2019. u Davosu zamolio predstavnike britansko-australijske kompanije "Rio tinto" da "nastave i ubrzaju radove, jer je to od ogromnog značaja za našu zemlju".

"Kao i brojni stručnjaci, ekološki pokreti i meštani podrinjskih sela, Loznice i čitave Mačve i Zapadne Srbije pitam vas o kakvom se tehnološkom procesu u 26 koraka radi i kakve će biti posledice po životnu sredinu i zdravlje građna?", naveo je lider Dveri .

On je pitao i kako je jedno od najvećih nalazišta litijuma i bora na svetu došlo u ruke stranaca i zašto nisu ispitane pljačkaške privatizacije u vreme prošle vlasti, kako je Vučić obećavao.

"Vi ste, gospodine Vučiću, najveći ekološki problem u Srbiji. Ne samo da ste sve učinili da strane multinacionalne kompanije rade šta hoće u Loznici, Beogradu, Boru, Smederevu, Nišu ili Ivanjici, već za njih ne važe naši zakoni niti ekološka ili bilo koja druga inspekcija sme da im uđe u firme", napisao je Obradović, uz poruku da je Vučić ozbiljno zagadio i politički i medijski prostor i da je "generator mržnje, podela, sukoba i građanskih tenzija u Srbiji".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR