Vesti

0

Ministarstvo: Nastavlja se rušenje objekta nelegalno izgrađenog na vrhu Kopaonika

Autor: KP

Izvor: Beta

Ministarstvo: Nastavlja se rušenje objekta nelegalno izgrađenog na vrhu Kopaonika

Izvor: Foto:Beta/Ministarstvo građ. saobr. i infrastr.

Ministarstvo građevinarstva Srbije je danas objavilo da je o tome obaveštena republička građevinska inspekcija.

Radovi su danas nastavljeni pošto je u avgustu investitorka obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije s korona virusom i kućne samoizolacije nije mogla da nastavi izvršenje rešenja republičkog građevinskog inspektora - navedeno je u saopštenju.

Objekat još nije srušen u potpunosti, ali su uklonjeni krov, instalacije, oprema, stolarija sa prvog sprata.

Građevinska inspekcija je sprovela kompletan upravni postupak i donela rešenja o rušenju objekta bespravno izgrađenog na Pančićevom vrhu.

U saopštenju piše da investitor o svom trošku izvršava rešenje pošto troškovi uklanjanja objekta na kraju uvek padaju na njegov trošak, čak i kada inspekcija izvršenje sprovodi prinudnim putem, angažovanjem privrednog društva, odnosno drugog pravnog lica, a troškovi rušenja se naplaćuju od investitora.

Objekat na Kopaoniku je u Programu uklanjanja objekata, a troškovi uklanjanja objekata investitora su procenjeni na 26,3 miliona dinara (bez PDV-a).

Inspekcija Ministarstva građevinarstva je protiv investitorke Snežane Mitković podnela krivične prijave za bespravnu gradnju, nastavak bespravne gradnje, falsifikovanje – lažne prijave za legalizaciju objekta.

Podnela je i krivične prijave protiv NN lica iz Opštine Brus, predsednika Opštine, sa optužbom da je naredio NN licu da izvrši falsifikovanje službene isprave, kao i protiv direktora JP "Skijališta" zato što je dozvolio priključenje objekta izgrađenog bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu i tehničku vodu JP "Skijališta Srbije".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR