Vesti

0

Vučić sa Čen Bo o borbi protiv korone i bilateralnoj saradnji

Autor: SA

Izvor: Beta

Vučić sa Čen Bo o borbi protiv korone i bilateralnoj saradnji

Izvor: Foto: Beta/Dimitrije Goll/Predsednišvo Srbije


Vučić se, kako se dodaje, interesovao za rezultate kineskih stručnjaka u razvoju vakcine protiv koronavirusa i izrazio zadovoljstvo njihovim napretkom.

On je takođe izrazio zahvalnost predsedniku Siju i Kini na velikoj pomoći u borbi sa pandemijom, koja je omogućila da Srbija postiže bolje rezultate od većine drugih zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da je nedavna poseta člana Politbiroa CK KP Kine i direktora Kancelarije Komisije za spoljne poslove Jang Điečija potvrdila da Srbija i Kina uspešno grade bilateralne odnose i razvijaju saradnju u svim oblastima i izrazio nadu da će okolnosti uskoro dozvoliti da bude realizovana poseta predsednika Sija Srbiji, piše u saopštenju.

Ambasadorka Čen je prenela veliko zadovoljstvo kineskog zvaničnika posetom Srbiji i razgovorima sa predsednikom Vučićem, a Vučić je uputio pozdrave predsedniku Siju i izrazio zahvalnost na političkoj i ekonomskoj podršci Kine našoj zemlji.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čen su zajedno razmotrili konkretne projekte na kojima Srbija i Kina zajedno rade, poput deonice auto-puta Preljina-Požega, obilaznice oko Beograda i pruge Beograd-Stara Pazova.

Oni su, kako se dodaje, konstatovali da ti projekti dobro napreduju, kao i pripreme za realizaciju projekta Fruškogorski koridor.

U isto vreme su naglasili značaj projekta regulacije otpadnih voda i izgradnje kanalizacione mreže, navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR