Vesti

0

Brnabić na sastanku Svetskog ekonomskog foruma: Digitalizacija ostaje prioritet Vlade Srbije

Autor: IG

Izvor: Beta

Brnabić na sastanku Svetskog ekonomskog foruma: Digitalizacija ostaje prioritet Vlade Srbije

Izvor: Foto: Beta/Slobodan Miljević


Učesnici sastanka na temu "Izgradnja globalnog konkurentnog digitalnog ekosistema" razgovarali su o uticaju krize izazvane korona virusom na digitalnu transformaciju i digitalnu ekonomiju, saopštila je Vlada Srbije.

Brnabić je ukazala na značaj digitalne transformacije u vremenu pandemije korona virusa i podsetila da je digitalizacija i vlade i ekonomije Srbije određena kao prioritet 2017. godine, navodi se u saopštenju.

Ona je kazala da je Vlada, kako se navodi, "posvećeno radila na reformi javne uprave i uvođenju i unapređenju elektronske uprave u službi građana i privrede" i dodala da su rezultati dragoceni u vreme pandemije.

"Dobar primer toga je u oblasti obrazovanja: onlajn nastava u školama i korišćenje digitalnih udžbenika i novih tehnologija u nastavi. Zahvaljujući tome, Srbija je među retkim zemljama u kojima učenici nisu izgubili nijedan čas zbog pandemije", navela je Brnabić.

Učesnike sastanka je "upoznala sa najznačajnijim digitalnim uslugama u oblasti zdravstva, čiji je cilj bio da se građanima što više olakša pristup zdravstvenim uslugama", dodaje se u saopštenju.

Navela je da će zdravstvo i digitalne usluge u oblasti zdravstva biti među najvažnijim prioritetima Vlade Srbije u novom mandatu.

Brnabić je rekla i da dobri odnosi koje Beograd, kako se navodi, "neguje sa velikim brojem partnera", omogućavaju Srbiji da iskoristi najbolja iskustva iz celog sveta.

"Članstvo u EU je spoljnopolitički prioritet Srbije koja će nastaviti da neguje dobre odnose i sa Rusijom i sa Kinom i sa SAD", kazala je Brnabić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR