Vesti

0

Građani ne odustaju od protesta i zahteva za smenom Meha Mahmutovića

Autor: IG

Izvor: Beta

Građani ne odustaju od protesta i zahteva za smenom Meha Mahmutovića

Izvor: Foto: PrntScr / You Tube


Oni se okupljaju od sredine jula tražeći smenu Mahmutovića i njegovih najbližih saradnika, jer su nespremno dočekali prethodni talas korona virusa, kada je Novi Pazar bio žarište u Srbiji.

Jedan od organizatora Aladin Paučinac rekao je novopazarskom radiju Sto plus da neće odustati od daljeg okupljanja, koje je "relativno promenilo stanje u bolnici bar nijansu na bolje".

"U suštini smo zadovoljni, jer je narod svestan situacije u kojoj smo se zadesili. Sada ima dovoljno lekara i medicinskog osoblja, kao i opreme koja je namenjena za lečenje od korona virusa, što nije bio slučaj u prvom i drugom talasu. Mi ne možemo da pobegnemo od virusa, kao ni mnogi u svetu, ali tražimo da imamo makar pravilno, blagovremeno lečenje i negu koja je dostojna čoveka", rekao je Paučinac.

Ipak, nezadovoljan je činjenicom da do sada nisu dobili odgovor ni na jedno od preko 60 pitanja koja su poslali upravi Opšte bolnice, a na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja.

"To je znak bahatosti uprave bolnice, jer oni izgleda nisu naučili da daju bilo kakve odgovore, kao da je to privatna ustanova, u kojoj mogu da rade šta i kada hoće", rekao je Paučinac.

Ističe da imaju veliku podršku građana, lično i na društvenim mrežama, koji im nude finansijsku pomoć za otvaranje kancelarije, koja bi bila otvorena za žalbe svih građana kojima su ugrožena osnovna ljudska prava.

Protesti se održavaju svakog dana u 17 časova.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR