Vesti

1

Kon: Porast broja zaraženih i ove i sledeće nedelje

Autor: SA

Izvor: Beta

Kon: Porast broja zaraženih i ove i sledeće nedelje

Izvor: Foto: Beta/Milan Obradović

Kon je za televiziju Pink rekao da najnovije rezultate, kada je bilo oko 340 zaraženih, treba posmatrati sa rezervom jer je broj posle vikenda uvek niži.

"Vrlo brzo, već danas, ćemo imati novi rekord. Neslavni, veći broj nego što je ikada do sada bio. Očekuje se da taj porast traje još ove nedelje i sledeće. Ako uspemo da ga usporimo, onda će i treće nedelje da ide taj porast, ali onda bi to bilo usporeno. Posle toga, nadam se da ćemo uspeti da zaravnimo krivu", rekao je Kon.

Kako se navodi na sajtu te televizije, on je rekao da će se sa zaravnjenjem krive povećavati broj hospitalizovanih pacijenata i da celu Srbiju očekuje veoma ozbiljan period, naročito Beograd.

Prema njegovim rečima, država razmišlja o pooštravanju mera jer ne može sedeti skrštenih ruku u situaciji u kojoj se broj zaraženih bude povećavao.

On je ocenio da će epidemiološka situacija u Srbiji biti nešto bolja nego u ostatku Evrope, ali da se svakako očekuje porast broja obolelih i da su restrikcije nužne.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Jelena

Ne razumem ni taj krizni stab, sto ne zatvore Beograd ako je najrizicniji. Meni je bas frka jer idem na posao autobusom, ljudi sede po kaficima, seckaju se bez maske. Ovako bi sedela kuci sa mojim ambilife preciscivacem vazduha i bila bi bezbrizna i mirna dok ne prodje ovaj vellliiiki talas.