Vesti

0

Institut: Značajan porast broja zaraženih u Vojvodini

Autor: SA

Izvor: Beta

Institut: Značajan porast broja zaraženih u Vojvodini

Izvor: Foto: Beta/Dragan Gojić

"Dnevni broj registrovanih slučajeva u Vojvodini kontinuirano raste od utorka 20. oktobra, te je tokom jučerašnjeg dana registrovano 86 novih slučajeva. Nepovoljna okolnost je što broj hospitalizovanih značajno raste", stoji u saopštenju.

Navodi se da je u Vojvodini trenutno 516 aktivnih slučajeva što predstavlja više nego dvostruko veći broj u odnosu na prethodnu nedelju.

Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu - 246, što je, takođe, udvostručenje u odnosu na prethodnu nedelju.

"Aktivni slučajevi su prisutni u 36 od 45 opština u Vojvodini. U ovom trenutku u Novom Sadu i Zrenjaninu je epidemiološka situacija nepovoljna sa tendencijom pogoršanja, dok se u ostalim gradovima i opštinama ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja", piše u saopštenju.

Dodaje se da među obolelima dominira radno aktivno stanovništvo, dok se kod dece školskog uzrasta registruju pojedinačni slučajevi obolevanja van škole. Još uvek nije registrovano prenošenje oboljenja među decom u školskim uslovima.

 

U Čačku i Gornjem Milanovcu šestoro novoinficiranih

U prethodna 24 časa u Čačku i Gornjem Milanovcu testirane su 32 osobe od kojih je kod šestoro potvrđeno da su inficirani, saopštio je danas lokalni Radni tim za praćenje koronavirusa.

Među novoinficiranima je jedna osoba iz Čačka i petoro iz Gornjeg Milanovca, dok u ostalim opštinama Moravičkog okruga - Ivanjici i Lučanima nije bilo novih slučajeva.

Iz radnog tima su naveli da su na analizu poslata još 44 uzorka.

Na kovid odeljenja Opšte bolnice u Čačku u prethodna 24 sata primljena su dva pacijenta, jedan je otpušten sa lečenja, pa je na tim odeljenima ostalo 14 pacijenata.

U prijemnoj ambulanti te zdravstvene ustanove pregledana je 21 osoba sa simptomima koronavirusa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR