Vesti

0

Jeremić: Policija zna ko je lepio uvredljive plakate

Autor: SA

Izvor: Beta

Jeremić: Policija zna ko je lepio uvredljive plakate

Izvor: Foto: Beta/Narodna stranka/SLADOLJEV_M

"Policija lako može da otkrije počinioce na osnovu snimaka kamera. Uveren sam da su oni profesionalno uradili svoj posao, pregledali snimke i da mogu da identifikuju počinioce. Sumnjam da su po sredi aktivisti vladajuće stranke, a ako to nije slučaj, pozivam vlast da me demantuje", rekao je Jeremić televiziji Nova S.

Ocenio je da je postavljanje plakata prekoputa ulaza u zgradu u kojoj živi, mafijaška poruka "znamo gde živiš" iza koje stoji namera da se uznemiri njegova porodica.

"Voleo bih da se pokaže da su moje sumnje bile neosnovane i da policija saopšti ko je lepio uvredljive plakate. Ja sasvim sigurno neću pokleknuti pred uličnim vandalima, bilo da oni lepe plakate ispred kuća svojih političkih protivnika, ili da sede u ministarskim foteljama", rekao je Jeremić.

Komentarišući odnose među strankama opozicije koje su bojkotovale izbore, predsednik Narodne stranke je rekao da su blizu dogovora o zahtevima i zajedničkom stavu u dijalogu o izbornim uslovima.

"Obavestićemo javnost kada budemo postigli dogovor, a napredak u razgovorima je postignut jer mediji nisu znali za naše sastanke, od kojih je jedan održan juče. Nema ništa od udaranja na sva zvona 'mi ćemo biti domaćini, dođite da vidite i snimite'. Ne može se dogovor postići u karnevalskom formatu, u kojem kamere čekaju učesnike pre i posle sastanka. Motivi učesnika takvih razgovora su drugačiji od postizanja dogovora", rekao je Jeremić.

Ocenio je da u pregovorima o izbornim uslovima mora postojati kredibilna pretnja bojkotom da bi ti pregovori tekli normalno.

"Mora postojati pretnja da nećete pokusati sve što vam serviraju i zato 'štajkbreheri', odnosno stranke koje su izašle na izbore 21. juna, nisu kredibilni sagovornici za bolje izborne uslove, jer su oni njima bili dovoljno dobri i u junu", rekao je Jeremić.

Naveo je da Narodna stranka smatra da u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima mora postojati kredibilni posrednik i da je to samo Evropska unija.

"Mislim da bi moglo biti napretka u tim razgovorima, jer vlast sebi ne može da dozvoli još jednu rundu nelegitimnih izbora. Stepen zainteresovanosti EU je kud i kamo veći nego ranije. Malo je ljudi očekivalo da će bojkot biti toliko uspešan i da će doneti kristalno jasan rezultat, u smislu da Srbija postane uz Belorusiju jedina zemlja u Evropi bez opozicije u parlamentu. Evropi nije baš prijatno da nastavi angažovanje sa takvom vlašću, koja je sada i formalno hibridni režim, dakle čak ni fingirana demokratija", rekao je Jeremić.

Upitan o izboru bivše funkcionerke Demokratske stranke Gordane Čomić za ministarku za društveni dijalog, Jeremić je kazao da je uvođenje tog resora "pođednako smisleno kao što bi bilo uvođenje ministarstva za razmišljanje" i dodao da ne bi komentarisao to kadrovsko rešenje.

"Mislim da je dosta alarmantan pokazatelj društvene krize to što se uspostavlja ministarstvo za društevni dijalog. Ne pada mi u ovom trenutku napamet ijedna druga država koja ima nešto slično", rekao je Jeremić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR