Vesti

0

Tadić (ANEM): Javni servis zaključati, pa iz početka

Autor: SA

Izvor: Beta

Tadić (ANEM): Javni servis zaključati, pa iz početka

Izvor: Foto: Novi magazin/SA


On je podsetio da je REM podneo prekršajne prijave protiv četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom gde je za tri meseca nadzora zabeleženo više od 2.000 prekršaja u oglašavanju.

Tadić je za list "Danas" objasnio da nije reč samo o nedozvoljenom trajanju reklamnih blokova, već i o promotivnim sadržajima ili snimanju proizvoda koji stoje u studiju tokom emisije.

S obzirom na to da će dozvole za nacionalne frekvencije prestati da važe u avgustu 2022. godine Tadić je ocenio da bi nadležni trebalo da povedu računa o tome koliko je puta emiter prekršio zakon i da li uopšte treba ponovo da dobije frekvenciju.

Kada je reč o Javnom servisu - Radio televiziji Srbije, predsednik ANEM-a smatra da ga treba "zaključati, pa sve iz početka".

"Da ubedite privatnu televiziju, radio stanicu ili portal da svoju programsku šemu prilagodi demokratskim postulatima i evropskim standardima, uzaludno je. Ali ono gde možemo i moramo da utičemo jeste izgradnja Javnog servisa, on mora da bude bolji, ovo što imamo trenutno ne valja ništa", rekao je Tadić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR