Vesti

0

Počeo skup protiv migranata u Beogradu i kontraskup, dve strane razdvaja policija

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Počeo skup protiv migranata u Beogradu i kontraskup, dve strane razdvaja policija

Izvor: Foto : Beta/MILAN OBRADOVIC

Organizacija "Narodne patrole" prethodno je najavila akciju "Očistimo park kod Ekonomskog fakulteta" na društvenim mrežama, uz sliku tog mesta u kojem se obično mogu videti migranti i tražioci azila, pozivajući na njihovo proterivanje iz parka.

Kao protivskup, dolazak su najavili i pristalice više levičarskih organizacija, uz poruku "Čaj solidarnosti".

Trenutno pristalice obe grupe, kojih je po nekoliko desetina, razmenjuju poruke, skandirajući "smrt fašizmu i kapitalizmu" sa jedne, odnosno "bando crvena" i "ustaše" sa druge strane.

Drugih građana, kao ni migranata, koliko se može videti, nema u parku.

Pripadnici "Narodnih patrola" doneli su zastave na kojima piše "Kosovo je Srbija", "Nema predaje" i transparent na engleskom sa parolom "Teroristi nisu dobrodošli", kao i crnu zastavu sa ljudkom lobanjom.

Druga strana ima crvene zastave i transparent "Dobro ste došli, narodnom akcijom protiv batinaša".

 

Razilaze se učesnici skupa i kontraskupa kod Ekonomskog fakulteta 

Pristalice organizacije "Narodnih patrola" razilaze se iz parka kod Ekonomskog fakulteta, koji su nešto ranije napustile i pristalice levičarkih organizacija, a povukao se i kordon policije koji je u opremi za razbijanje demonstracije stajao između dve grupe.

Predstavnici "Narodnih patrola" su uz pomoć ozvučenja zapretile da će od danas "hiljade građana biti u njihovim redovima" i da "imaju pravo na građansko hapšenje".

Oni su najavili da će ubuduće imati način da obaveste građane "ako se i gde se desi napad migranata", a ocenili su i da "ova izdajnička vlast želi da naseli 700.000 migranata u Srbiji".

Skup i kontraskup protekao je u skandiranju poruka, razmeni uvreda, ali su "Narodne patrole" potpuno nadglasale levičare, jer su doneli ozvučenje, javlja reporter agencije Beta.

Na razglasu su puštane uglavnom pesme o Kosovu i držali govori.

Do ovog okupljanja je došlo nakon što su "Narodne patrole" uputile poziv putem društvenih mreža poziv "Očistimo park pored Ekonomskog" uz sliku migranata koji tamo često obitavaju.

Odgovorilo je više levičarskih organizacija pozivom na "Čaj solidarnosti" sa migrantima.

Obe grupe okupile su po nekoliko desetina pristalica, a za vreme okupljanja, koliko se videlo, nije bilo drugih građana niti migranata.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR