Vesti

0

Vučić: Jedna od najtežih nedelja, danas će biti između 600 i 700 zaraženih koronom

Autor: KP

Izvor: Beta

Vučić: Jedna od najtežih nedelja, danas će biti između 600 i 700 zaraženih koronom

Izvor: Foto: Beta / Miloš Miškov

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da će danas biti između 600 i 700 zaraženih i da je ovo jedna od najtežih nedelja dosad.

Rekao je da se očekuje da narednih dana pređe i 800, 900, 1.000 i da postoji problem s bolničkim kapacitetima.

"Kada imamo između 80 i 100 više hospitalizovanih od otpuštenih dnevno onda nam treba samo dan do dva da popunimo jednu bolnicu, da moramo posle toga da krenemo sa popunjavanjem druge", rekao je Vučić.

On je najavio da će dve nove kovid bolnice biti gotove do 1. decembra i da će do Svetog Nikole moći da primaju prve pacijente.

Rekao je da je Srbija što se tiče epidemiološke situacije ubedljivo najbolja u regionu i među najboljima u Evropi po procentu zaraženih prema broju stanovnika i umrlih.

Kazao je da kada pacijent provede u bolnici dva ili tri dana onda je time platio sve ono što je izdvajao za zdravstveno osiguranje na godišnjem nivou, a ako bude hospitalizovan 40 do 50 dana, to mora za njega da plati neko drugi, odnosno građani Srbije.


Vučić: Ne možemo da napustimo dijalog sa Prištinom, nas bi okrivili

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi najgore bilo da Beograd napusti pregovore sa Prištinom, iako ona ne ispunjava svoje obaveze, jer bismo "mi bili okrivljeni".

"Bezbroj puta mi dođe da okrenem glavu na drugu stranu, ali bismo ostavili prazan teren i bila bi proglašena njihova pobeda tri prema nula, kao što se dešava kada se napusti teren", rekao je Vučić, posle sednice Predsedništva SNS.

On je poručio Srbima na Kosovu da mogu da budu mirni, jer Srbija "vodi računa o njima".

Govoreći o sastvu vlade, naveo je da Bratislav Gašić ostaje dikretor Bezbednosno informativne agencije i da se o tom pitanju nije ni razgovaralo.

Za Gordanu Čomić, koja je predložena za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, rekao je da se nisu politički slagali ali da on poštuje njen način rada i smatra da može da pomogne svojim iskustvom i evropskim pristupom.

Takođe je rekao da je on predložio zamenu ministarskih mesta Aleksandra Vulina i Nebojše Stefanovića.

Za Stefanovića je rekao da je veoma dobro opremio policiju i da nije kažnjen", kao i da "udar mafiji treba da nanese više ministarstava".

Na pitanja o vakcini, on je rekao da će država nastojati da ih nabavi pre Nove godine, kao i da će on, kako bi građani imali poverenja da je dobra, primiti vakcinu od prvog proizvođača ko god da bude, a Ana Brnabić od drugog proizvođača.

"Važno nam je da obezbedimo zdravlje za građane. Prvo će vakcinu dobiti lekari, zatim policajci i vojnici", naveo je Vučić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR