Vesti

0

GDF: Otvaranje kancelarije Ministarstva odbrane Rusije u Beogradu - Vučićeva prevrtrljivost

Autor: AP

Izvor: Beta

GDF: Otvaranje kancelarije Ministarstva odbrane Rusije u Beogradu - Vučićeva prevrtrljivost

"Ta prevrljivost i nedoslednost sadašnje vlasti dokazuju da su deklarativna izjašnjavanja o Srbiji koja je na putu ka evrointegracijama neiskrena, i da se Vučić neodgovorno poigrava s budućnošću zemlje", naveo je GDF u saopštenju.

GDF je izrazio bojazan da takav gest udaljava Srbiju od Evropske unije, u kojoj je jedina mogućnost stvarnog oporavka i razvoja Srbije.

"Srbija na Zapadu, kao opredeljenje GDF-a u spoljnoj politici, ne znači odbijanje saradnje i s drugim zemljama: Rusijom, Kinom i ostalima, ali je sasvim sigurno da se u okviru zapadnih vrednosti i opštih okvira društvenog razvoja nalazi najviše mogućnosti i za Srbiju. Politika koja to prenebregava ili negira, nije u nacionalnom interesu", piše u saopštenju.

GDF smagtra da se moglo naslutiti da će Vučić posle potpisivanja sporazuma u Vašingtonu i otkazivanja Putinove posete Beogradu "brže-bolje" učiniti neki gest kojim će umanjiti mogućnost da pokvari lične odnose sa Rusijom.

"Otvaranje kancelarije Ministarstva odbrane Rusije u Beogradu i sporazum o saradnji s Ministarstvom odbrane Srbije koji je mnogo više od obične vojno-tehničke saradnje, predstavlja kontinuitet dodvoravanja Istoku u momentu kada se moglo posumnjati da se Srbija preterano okrenula Zapadu", ocenjuje GDF u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR