Vesti

0

Lutovac: Prevremeni izbori iznenadili samo protivnike bojkota

Autor: SA

Izvor: Beta

Lutovac: Prevremeni izbori iznenadili samo protivnike bojkota

Izvor: Foto: Novi magazin/Đurađ Šimić

"DS je odavno ukazivala na to da će Vlada koja se formira posle lažnih izbora biti privremena i da neće imati legitimitet, a Vučićeva najava prevremenih parlamentarnih izbora samo je to potvrdila i zato Vučićevo izlaganje nije iznenadilo nikoga u DS... Skupština bez opozicije i Vlada bez legitimiteta nisu održivi na duži rok u zemlji koja pretenduje da jednog dana postane članica EU i jasno je da će Vučić prevremenim izborima pokušati da taj hendikep otkloni", naveo je Lutovac u pisanoj izjavi.

On je dodao da se sada postavlja pitanje da li će građani i na tim prevremenim izborima moći da glasaju slobodno, bez pritisaka i ucena.

"Da li će biti istinito i objektivno informisani od strane medija, a pre svega RTS-a, i da li će iskazana autentična izborna volja građana biti poštovana? Za DS bi bilo najlakše da napravi opozicionu listu i međusobno podeli mandate, pa da se onda njeni predstavnici šepure po Skupštini kao evropejci i opozicionari, ali bi od toga koristi imali samo ti pojedinci i režim koji bi demokrate prikazivao pred svetom kao tobožnji dokaz da je Srbija demokratska zemlja. Već smo videli da to ne fukncioniše i da to građane uopšte ne zanima", dodao je on.

Lutovac je ponovio da izbori treba da budu razdvojeni i da je to dobro za društvo i obnovu demokratije, kao i da mu je drago što su u međuvremenu još neki politički akteri prihvatili tu ideju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR