Vesti

0

Vučić: Parlamentarni izbori najkasnije 3. aprila 2022. godine

Autor: TKĐ/ AP

Izvor: Beta

Vučić: Parlamentarni izbori najkasnije 3. aprila 2022. godine

Izvor: Foto: Beta/Miloš Miškov

"Postavili smo pitanje (na sednici Predsedništva SNS) da li ćemo sve uzeti sami u svoje ruke i šta su ciljevi. Mi smo danas definisali šest osnovnih cilejva", kazao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sednice.

Vučić je naveo da je dogovoreno pet glavnih ciljeva Vlade, a prvi je borba za zdravlje građana , odnosno borba protiv epidemije korona virusa, što podrazumeva izgradnju bolnica, povećanje kapaciteta i izgradnju novih kliničkih centara.

Druga tačka je borba za interese Srbije na Kosovu i spremnost za razgovore i kompromisna rešenja.

Treći cilj je borba protiv kako je rekao Vučić "onih koji su ekonomski progres Srbije iskoristili za to da postave neke nove mreže za uspostavljenje svojih sistema za ubijanja i pljačku ljudi".

On je dodao da su se borbe klanova nekih ljudi koji nisu građani Srbije preselili na ulice Beograda, da su neki pomislili da mogu da rade šta hoće i da će "borba protiv mafije biti beskompromisna".

Vučić je dodao da je četvrti cilj očuvanje nezavisnosti, vojne neutralnosti i samostalnog odlučivanja Srbije, a peti cilj su ubrzane reforme, posebno u oblasti vladavine prava i evropskih integracija.

Vučić je dodao da će postojati novo Ministarstvo za ljudska prava i društveni dijalog, i da je permanentan dijalog neophoodan na svim nivoima, naročito što su, kako je naveo "snage koje su protiv vakcinacije, koji misle da je zemlja ravna ploča i podržavaju antimigrantsku politiku, ojačale za 250 odsto".

SNS je prethodno održala sednicu predsedništva na kojoj je razmatrala predlog za sastav nove vlade.

 

Predsednik Skupštine biće Ivica Dačić

Predsednik Skupštine biće Ivica Dačić, najavio je predsednik SNS Aleksandar Vučić.

On je rekao da je važno da zajednički učestvuju u stvaranju Srbije budućnosti, i da će Dačić imati puno posla jer je u Parlamentu neophodan dijalog.

Parlament će morati da donese mnogo novih zakona, a onda nek narod na izborima kaže kime je zadovoljan.

Izbor predsednika Skupštine Vučić je najavio za četvrtak, a ekspoze premijere za sledeću sredu.

 

Nekoliko nedoumica u vezi sa novom vladom, konačni sastav 25. oktobra

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da ima nekoliko nedoumica u vezi sa sastavom nove vlade Srbije i najavio da će konačan sastav biti saopšten u nedelju, 25. oktobra, nakon sednice predsedništva SNS.

 

SPS i SPAS koalicioni partneri SNS-a u novoj vladi

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić kazao je danas da će Socijalistička partija Srbije (SPS) i Srpski patriotski savez (SPAS) biti koalicioni partneri SNS-a u novoj vladi.

Vučić je na konferenciji za novinare nakon sednice Predsedništva SNS rekao da je u prethodnih osam godina ta stranka imala dobru saradnju sa SPS-om, ali da su imali drugačija viđenja.

Prema njegovim rečima, on (Vučić) prihvatio je predloge lidera SPS-a Ivice Dačića jer nije želeo da "izgube brigu o Srbiji".

On je dodao da je lider SPAS-a Aleksandar Šapić na današnjem sastanku insistirao na razgovoru o budućnosti Srbije, kao i da je kazao da želi da "učestvuje u politici Srbije".

 

Vučić odvojeno sa Šapićem i Dačićem

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odvojeno se danas sastao s Aleksandrom Šapićem i Ivicom Dačićem, predsednicima stranke SPAS i Socijalističke partije Srbije (SPS).

Danas popodne održava se sednica Predsedništva SNS o sastavu nove vlade, a za 18.00 je najavljeno obraćanje Aleksandra Vučića.

Vučić se danas na ručku u kineskom restoranu sastao s Šapićem i potom na Instagramu "buducnostsrbijeav" objavio: "Verujem da bliskom saradnjom u budućnosti možemo mnogo dobrog da donesemo Srbiji".

Vučić se sastao i s ministrom spoljnih poslova i predsednikom SPS Ivicom Dačićem i potom na Instagramu ocenio da su "pred Srbijom teški izazovi".

"Svaka politička stranka, ali i svaki čovek, ima obavezu da pomogne svojoj zemlji. Prijateljstva su u politici retka, ali su zajedništvo i jedinstveno delovanje ključni za dobrobit Srbije. Samo ujedinjena Srbija biće snažnija i uspešnija", napisao je Vučić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR