Vesti

1

Bocan Harčenko: Izmišljotina da je Putin otkazao Vučiću

Autor: SA

Izvor: Beta

Bocan Harčenko: Izmišljotina da je Putin otkazao Vučiću

Izvor: Foto: Beta/MSP/Ognjen Stevanović


"Neverovatna pisanija u listu 'Danas' da je ruski predsednik Vladimir Putin 'otkazao' srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću. To nema nikakve veze sa stvarnošću i jeste potpuna i neodgovorna izmišljotina", napisao je Bocan Harčenko na Tviteru.

Ambasador je naveo da su predsednici Rusije i Srbije "u stalnom i sadržajnom kontaktu i uvek međusobno koordinišu svoje poteze". "Čim dođe vreme, sve će biti zvanično obelodanjeno", dodao je Bocan-Harčenko.

Pozivajući se na nezvanične izvore iz diplomatskih krugova, list "Danas" je danas objavio da Putin neće posetiti Beograd u oktobru, kako je ranije najavljivano.

List tvrdi da Kremlj nije otkrio zbog čega se Putin predomislio i odustao od planiranog dolaska, ali da "Rusima svakako nije po volji nedavno približavanje Srbije pozicijama SAD u spoljnopolitičkom domenu" što je "naročito došlo do izražaja prilikom nedavnog potpisivanja sporazuma u Beloj kući, o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u junu, nakon sastanka s predsednikom Rusije u Moskvi, rekao da mu je Putin potvrdio da u oktobru stiže u posetu Srbiji i da će to biti "veličanstven događaj" jer će tada biti otvoren i Hram svetog Save na Vračaru.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Ih demanti nikad nije jak kao prva vest. Gospodin vadi fleke, smeniće ga.