Vesti

0

Stefanović u Azerbejdžanu o saradnji policija dve zemlje

Autor: SA

Izvor: Beta

Stefanović u Azerbejdžanu o saradnji policija dve zemlje

Izvor: Foto: Beta/MUP Srbije

 

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije navodi se da su tokom razgovora u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, Stefanović i Ejvazov dogovorili jačanje saradnje dva ministarstva kroz razmenu iskustava u oblasti forenzike, zajedničke treninge specijalnih jedinica, ali i saradnju policijskih akademija.

Stefanović je istakao važnost saradnje u borbi protiv sajber kriminala i razmenu iskustava u toj oblasti, ali i značaj razmene informacija u borbi protiv terorizma.

Ejvazov je rekao da su Azerbejdžan i Srbija strateški partneri, a da važnu ulogu u tome imaju i dobri odnosi predsednika dve zemlje Ilhama Alijeva i Aleksandra Vučića, "što pokazuju i njihove posete Srbiji i Azerbejdžanu", piše u saopštenju.

Stefanović boravi u Azerbejdžanu, gde je prethodnih dana razgovarao sa sekretarom Saveta bezbednosti te zemlje Ramilom Usubovim, kao i sa savetnikom predsednika Azerbejdžana Hikmetom Hajijevim.

Diplomatski odnosi Srbije i Azerbejdžana poljuljani su 19. jula kada je internet portal označen kao blizak vlastima Azerbejdžana, Haqqin.az, objavio tvrdnje da su minobacači srpske izrade, kao i municija za njih, isporučeni Jermeniji preko Gruzije, a potom upotrebljeni u smrtonosnim sukobima na jermensko-azerbejdžanskoj granici 12. jula.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je u petak tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim da se Srbija neće mešati u sporove te zemlje i drugih država, govoreći o izvozu naoružanja i vojne opreme u kavkaski region.

Na sajtu Vlade Azerbejdžana navodi se da je Vučić tokom tog razgovora rekao i da će u bliskoj budućnosti srpska delegacija, na visokom nivou, biti upućena u Azerbejdžan da istraži to pitanje.

U saopštenju srpskog Predsedništva o njihovom razgovoru piše da je Vučić kazao da će poslati svog "specijalnog izaslanika", čiji će zadatak biti da dogovori detalje posete azerbejdžanskog predsednika Srbiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR