Vesti

0

Lutovac ispred Centralnog zatvora zatražio oslobađanje svih uhapšenih u protestima

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Lutovac ispred Centralnog zatvora zatražio oslobađanje svih uhapšenih u protestima

Izvor: Foto: Beta

Oni nose transparente "Hapsite lopove, a ne borce", "Ne može suzavac da spere vašu brutalnost", "Hapsi huligane, ne tuci svoj narod" a okupljeni skandiraju "Pustite ih sve".

"Danas smo ovde da se solidarišemo sa građanima koji su nepravedno i protivzakonito uhapšeni i da iskažemo nezadovoljstvo radom institucija koje nisu u službi građana, nego su u službi jednog čoveka, u službi njegovog režima", Lutovac razloge okupljanja ispred Centralnog zatvora i najavio novi protest ukoliko se to ne desi.

Okupljeni građani imaju dva zahteva. Prvi je da se smesta oslobode svi građani koji su nepravedno uhapšeni, a drugi da se utvrdi i pokrene postupak protiv onih koji su vinovnici i inspiratori nereda, kaže se u saopštenju Demokratske stranke.

"Uspećemo samo ukoliko budemo istrajni. Kao što smo se prvi put ovde okupili kada je Aleksandar Obradović uhapšen, bilo nas je mnogo manje nego danas, i ipak smo uspeli u svojoj nameri. Nadam se da ćemo upornošću uspeti da se izborimo za naše ciljeve, a to su pre svega dostojanstvo građana i pravo na slobodno izražavanje mišljenja", izjavio je predsednik DS.

Građanima se obratio i akademik Dušan Teodorović koji je poručio da u nijednom priručniku ne piše da policija treba tako da se ponaša prema svojim građanima, preneo je portal Nova.rs.

"Ovo je zemlja u kojoj vlada samo jedan čovek, nema tužilaštva, nema sudova, nema skupštine, nema vlade, nema policije. Postoji samo Aleksandar Vučić i svi bespogovorno izvršavaju njegova naređenja", rekao je Teodorović obraćajući se okupljenima putem megafona.

On je zamolio čuvare, pripadnike policije i Žandarmerije da se apsolutno pridržavaju pravila službe i propisa.

"Nikom nije u interesu stvaranje haosa", rekao je Teodorović i poručio uhapšenim mladićima koji se nalaze u Centralnom zatvoru: "Izdržite deco".

Među okupljenima su i lideri opozicije Dragan Đilas i Dveri Boško Obradović, profesori Biljana Stojković i Jovo Bakić,  karikaturista Dušan Petričić, Dobrica Veselinović iz Inicijative "Ne davimo Beograd", kao i predstavnici Združene akcije “Krov nad glavom” čiji su aktivisti takođe bili hapšeni.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR