Vesti

0

Stomatološkom fakutetu u Beogradu država daje 20 miliona dinara za kupovinu opreme

Autor: AP

Izvor: Beta

Stomatološkom fakutetu u Beogradu država daje 20 miliona dinara za kupovinu opreme

Izvor: Foto: Beta / Ministarstvo prosvete

Ministar je rekao da je Stomatološki fakultet mnogo investicionih projekata sproveo iz sopstvenih sredstava i da predstavlja primer visokoškolske ustanove koja ima odlične uslove za studiranje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Šarčević je tokom posete Fakultetu rekao da "država sada ima dovoljno sredstava i radi ozbiljne projekte".

"Ovog puta ćemo sa Fakultetom dogovoriti koliko je sredstava potrebno da država obezbedi kako bi se okončali neki radovi. Već smo se dogovorili oko opreme. Oko 20 miliona dinara je dovoljno da se obezbedi još opreme", rekao je Šarčević.

Dekan Aleksa Marković je naveo da je Stomatološki fakultet među takvim fakultetima sveta rangiran između 151. i 200. mesta na "Šangajskoj listi" što je ocenio kao veliki uspeh.

"Stomatološki fakultet je jedini na Univerzitetu koji daje  stipendije od 10.000 evra za dvoje mladih saradnika koji odlaze na prestižne univerzitete gde mogu da provedu od sest meseci do godinu dana", rekao je Marković i dodao da je to dosad iskoristilo 12 saradnika i nastavnika koji su se vratili iz inostranstva i drugima prenose tamo stečeno znanje.

Ove godine se za 220 mesta na Stomatološkom fakultetu prijavilo 826 kandidata, a 20 mesta je predviđeno za studije na engleskom jeziku.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR