Vesti

0

Zelenović: Vučićeva izjava opasna po zdravlje Šapčana, situacija jeste dramatična

Autor: KP

Izvor: Beta

Zelenović: Vučićeva izjava opasna po zdravlje Šapčana, situacija jeste dramatična

Izvor: Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić

"Ovakva izjava je opasna po zdravlje Šapčana", rekao je Zelenović na konferenciji za novinare.

On je izneo podatke o broju pregleda i testiranja u KOVID-ambulanti od 24. juna do 3. jula, koji govore "o alarmantnom porastu broja ljudi koji imaju identične simptome" i "nedopustivo malom broju testova", što je bio razlog za hitnu kampanju kako bi se nabavili.

"U prethodnih deset dana javilo se 1.116 lica i da smo imali toliko testova, svi bi bili pozitivni. Ali testirano je samo 289, a već sada je 150 pozitivno, i čekaju se rezultati za 120 testiranih. To znači da će biti pozitivni svi koji su testirani, ako se uzme u obzir ovaj trend. Dakle, situacija jeste dramatična", naglasio je Zelenović.

Govoreći o proteklim izborima u Šapcu, koje je Vučić komentarisao, Zelenović je naveo da je "više stotina kriminalaca učestvovalo u pokušaju da se preotme i prekroji prava izborna volja građana Šapca".

"Sramota je ponositi se takvim rezultatom, a o tome najbole govori narodna izreka: 'Ko se čime ponosi, a ko se čega stidi' ", naveo je Zelenović.

Komentarišući tvrdnju Vučića o "lopovlucima i krađama u Šapcu", Zelenović je istakao da će o svim neistinama odlučivati sud i da očekuje da će "Vučić smoći snage da se pojavi na sudu, da se neće poneti kukavički pozivajući se na imunitet kao predsednik Srbije".

"Sve što je Vučić rekao je neistina. Od juna 2018. godine, po nalogu tužilaštva i odluci suda, tajna policija, BIA i Specijalno odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala prate me i prisluškuju dve i po godine. Nakon toga sam dobio pismo Tužilaštva za organizovani kriminal u kojem kažu da protiv mene nema ničega i da nije utvrđena bilo kakva nezakonitost i ja sam praktično oslobođen", podsetio je Zelenović.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR