Vesti

0

Đilas: Lažna vest o gašenju Saveza za Srbiju

Autor: SA

Izvor: Beta

Đilas: Lažna vest o gašenju Saveza za Srbiju

Izvor: Foto: Beta/Branislav Božić

Đilas je povodom pisanja lista Danas o "gašenju" SzS-a na Tviteru objavio da je članicama predložio formiranje Srpske opozicije, da je ta ideja dobila podršku i da su se dogovorili da na sastanku u sredu bude izneta pred članice takozvane "bojkot opozicije".

On je ocenio "lažnom" vest o "gašenju" Saveza za Srbiju, i naveo da je od svog povratka u politiku posvećen ideji ujedinjenja opozicije i da je to jedinstvo danas potrebnije nego ikada pre.

Đilas je rekao da je članicama SzS-a predložio da u novi politički front, Srpska opozicija, bude formiran zajedno sa drugim političkim organizacijama koje su bojkotovale izbore, i to onima koje funkcionišu na nacionalnom, ali i na regionalnom i lokalnom nivou.

"Samo široki front svih koji su iskreno posvećeni borbi protiv autoritarne vlasti može dovesti do promena u Srbiji", poručio je Đilas.

Komentarišući pisanje Danasa, Đilas je rekao da "ne odgovara istini" da je SzS ugašen, kao i da je to učinjeno na njegov predlog.

List Danas objavio je sinoć na svom sajtu da opozicioni blok Savez za Srbiju više ne postoji.

Pozivajući se na saznanja iz izvora iz tog bloka, list je naveo da je SzS sinoć održao poslednji sastanak "na kojem je dogovoren prestanak postojanja ove grupacije opozicionih stranaka koje su bojkotovale izbore".

"Naši izvori kažu da su ovo ostalim predstavnicima stranka koje su činile Savez predložili Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde", naveo je Danas.

Izvori Danasa naveli su da su Đilas i Jeremić rekli da je Savez dostigao svoj maksimum te da svaka članica treba sada samostalno da se razvija.

Protiv toga, po pisanju Danasa, bili su predsednik Pokreta za prokret Janko Veselinović, predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, dok se lider Dveri Boško Obradović "dvoumio".

"Prema našim saznanjima, raspad SZS biće maskiran time što će se 'praviti' novi opozicioni blok koji bi mogao da se zove Srpska bojkot opozicija kojoj bi se pridružili manji pokreti", naveo je Danas.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR