Vesti

0

Kurti: Bez NATO izgubićemo EU, ako je izgubimo pobednik je Rusija

Autor: IG

Izvor: Beta

Kurti: Bez NATO izgubićemo EU, ako je izgubimo pobednik je Rusija

Izvor: Foto: PrntScr / You Tube


Studentima je rekao da narod Kosova zna važnost NATO-a.

"Bez njegove intervencije danas ne bismo bili slobodna država", rekao je on.

Govoreći o ulozi SAD u rešavanju problema sa Srbijom i postizanju konačnog sporazuma rekao kako ambasador Ričard Grenel ne želi zlo građanima Kosova, ali zahtev za ubrzavanje sporazuma vidi kao "istorijsko dostignuće za njega samog".

"Grenel je zatražio brz sporazum i moj utisak je da nije želeo zlo za albanski narod i Kosovo i kada nešto treba brzo da učinite, pokušavate da izvršite pritisak. On žuri da postigne istorijski dogovor, fokusirajući se manje na tekst sporazuma. U oktobru mi je rekao da želi sporazum u februaru, a sada želi da sporazum bude postignut do septembra ", rekao je Kurti.

Rekao je da se zalaže za dobro pripremljen dijalog Kosovo Srbija, sa SAD i EU kao posrednikom.

"Kao premijer odlučan sam da vodim pregovore sa Srbijom radi normalizacije naših bilateralnih odnosa. Kada je u pitanju dijalog, važni su principi dijaloga", kazao je on.

Kurti je govorio o sto dana njegove Vlade i političkoj krizi na Kosovu ističući da su nezaposlenost i pravda prioriteti njegove vlade.

"Izabran sam za premijera u vreme kada su korupcija i nezaposlenost glavni problemi s kojima se suočavaju naši građani i glavni razlog zašto nameravaju da napuste zemlju", rekao je on. Njegova vlade ima dva prioriteta kazao je Kurti. Prvi je pravda.

"Iznad svega, to znači beskompromisnu ​​bitku protiv organizovanog kriminala i korupcije. Na primer, sve naše kompanije gube milione evra zbog lošeg upravljanja. Zbog toga smo započeli zamenu upravnih odbora preduzeća stručnjacima na tom polju. Bitka se vodi kroz paket novih zakona. Stvorili smo timove pravnih eksperata. Borba protiv ekonomskih tajkuna najveći je izazov koji nas čeka ", rekao je on.

Kurti je dodao da je drugi prioritet otvaranje novih radnih mesta.

"Ovde treba mnogo da se uradi, ali najvažnija stvar koja bi transformisala ekonomiju su strane investicije. Imamo visoku nezaposlenost, ali mlado stanovništvo, koje tečno govori mnoge strane jezike", rekao je.

Kurti je rekao da su za njega rad i pravda dve glavne brige.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR