Vesti

0

Dom zdravlja u Nišu za vikend zatvoren zbog dezinfekcije, od ponedeljka redovan rad

Autor: AP

Izvor: Beta

Dom zdravlja u Nišu za vikend zatvoren zbog dezinfekcije, od ponedeljka redovan rad

Izvor: Foto: Beta

Specijalističke službe koje su tokom vanrednog stanja bile izmeštene, poput ginekologije i fizikalne medicine, od ponedeljka se vraćaju u centralni objekat. 

Od sutra, kako je najavljeno, kovid ambulanti više neće biti u centalnom objektu Doma zdravlja, a svi pacijenti sa respiratornim tegobama i povišenom temperaturom biće pregledani u kovid ambulanti u Duvaništu.

U toj ambulanti će se uzimati brisevi za testiranje na virus COVID-19 i retestiraće se pacijenti koji su već na testiranju imali pozitivan rezultat, a koji su bili u kućnoj izolaciji zbog pridodatih hroničnih bolesti.

Prema navodima nadležnih u Domu zdravlja, testiranje na virus COVID-19 radiće se ubuduće svakog dana od 7.00 do 20.00 časova i u montažnom objektu koji se nalazi ispred centralnog objekta Doma zdravlja.

U tom objektu testiraće se građani čiji su članovi porodice pozitivni na COVID-19 i za retestiranje pacijenata obolelih od korona virusa, koji su već jednom na testiranju imali negativan rezultat.

U montažnom objektu će se takođe testirati osobe kojima je potrebna potvrda o testiranju zbog preoperativne pripreme, dijalize, kao i testiranje dece kojima je ono potrebno iz bilo kog razloga.

Od ponedeljka 18. maja sa radovnim radom kreću i gradske i seoske zdravstvene stanice koje pripadaju niškom Domu zdravlja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR