Vesti

1

DSS: Vučić najavljuje izdaju nacionalnih interesa

Autor: MP

Izvor: Tanjug/Novi magazin

DSS: Vučić najavljuje izdaju nacionalnih interesa

Srpska napredna stranka, čiji je Vučić lider, odgovara na to da je optužba DSS-a sramna i da predstavlja grub pokušaj da se odgovornost za sve što su bivše vlade činile prebaci na SNS.

Predsednik PO DSS Nenad Kojić rekao je da na činjenicu da Vučić najavljuje izdaju državnih interesa ukazuje njegova izjava da narod Srbije mora da bude spreman na bolan kompromis u rešavanju statusa Kosova i Metohije.

Prema oceni Kojića, razlog za takav "kompromis" Vučić vidi u želji da Srbija dobije datum početka pregovora sa EU i time pristup evropskim fondovima, pa je na delu trgovina teritorija za EU.

Reagujući na izjavu Kojića, predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je da je za vreme vladavine lidera DSS-a Vojislava Koštunice jednostrano proglašena nezavisnost Kosova i da je lično Koštunica amnestirao albanske zločince.

"Uzimajući u obzir činjenicu da je za vreme vladavine Vojislava Koštunice najveći broj haških optuženika izručen i da najveće zloupotrebe novca namenjenog srpskom narodu na Kosovu datiraju iz tog perioda, postavlja se pitanje ko je zaista radio protiv državnih interesa ili uopšte ništa nije činio da zaštiti srpske interese na Kosovu", upitao je Pantić.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tanja

ove tzv funkcionere i provincijske doktore koji vode odbor dss- a u Mitrovici treba da bude sramota.pa oni prvi su sa svim svojim mahinacijama i zloupotrebama odavno izdali i kosovo i svoj narod koji tamo živi, pa bi sada hteli da potope i ostatak srbije.nisu u stanju da shvate realnost situacije kao i da država sve čini kako bi pomogla našem narodu koji tamo živi, međutim nezajažljivi marko jakšić, dragiša milović i ostala bratija nije zadovoljna.