Vesti

0

Brnabić: Biće maski protiv korona virusa za sve građane

Autor: IG

Izvor: Beta

Brnabić: Biće maski protiv korona virusa za sve građane

Izvor: Foto: Beta/Draga Karadarević


Rekla je da je ograničeno koliko pojedinac može dnevno da kupi, tako da će maski biti dovoljno za sve građane.

"Danas je otišlo dva i po miliona maski, kako nam stižu tako ih preuzimaju apoteke", rekla je za TV Prva Brnabić koja je tokom razgvora nosila masku i zaštitne rukavice.

Rekla je da su potrebne "ogromne količine maski", navodeći da "izuzetno puno ide na zdravstveni sistem jer zdravstveni radnici moraju da ih dobiju svako jutro, a menjaju ih nekoliko puta" dnevno.

Maske idu i drugim službama kakva je Pošta čiji će službenici sutra i prekosutra raznositi penzije, a to ne smeju bez maski i rukavica.

Podsetila je da je otvoren poseban teleefonski, "kol centar" za građane da prijave zloupotrebe sa cenama maski.

Navela je da je cena maski skočila na svetskom tržištu, a Vlada Srbije je ograničila maržu kako se neko ne bi bogatio na bolesti.

Brnabić je rekla da očekuje da će Beogradski sajam prekosutra ujutro "biti u funkciji" za smeštaj u vei s epidemijom, i da će se sutra raditi na većem broju tuševa, toaleta, separea, da to ne bude samo hala sa 3.000 kreveta.

"Biće najbolje koliko je god moguće", rekla je Brnabić o Sajmu koji je predviđen za smeštaj blago zaraženih.

Govoreći o prebacivanju državljana Srbije iz inostranstava, rekla je da je dodatni problem što se tako zauzimaju avioni koji bi se inače korisiti za dopremu medicinske opreme.

Građani treba da zadrže disciplinu koju su pokazali ovih nekoliko dana i, kako je navela Brnabić, "možemo se onda nadati da ćemo izaći u borbi sa korona virusom kao pobednici" i to "relativno brzo".

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR