Vesti

0

Gajić: O Krušiku će se istrage tek voditi, od toga neće moći da pobegnu

Autor: SA

Izvor: N1

Gajić: O Krušiku će se istrage tek voditi, od toga neće moći da pobegnu

Izvor: Foto: Medija centar Beograd

On ističe da već pet meseci nisu predočeni dokazi koji terete Aleksandra Obradovića, mada su po zakonu trebali da mu budu predočeni odmah.

Podsetimo, Krušik je bio dužan da odluku o suspenziji povuče odmah onog dana kada je ukinut pritvor Obradoviću, što nije urađeno.

"On je u skladu sa zakonom o radu, nakon što mu je određen pritvor 20. septembra, doneto je rešenje o njegovoj suspenziji, u kome se kaže da će ta mera trajati dok mu traje pritvor. Pritvor mu je ukinut 18. decembra, a sredinom januara su doneli novu odluku i produžili su mu suspenziju do daljnjeg. Tako da sada imamo paradoksalnu pravnu situaciju. To što će suspenzija trajati do okončanja postupka je direktno kršenje njegovog prava na rad, jer niko ne može da pretpostavi dokle će taj postupak da traje", navodi Gajić za N1, i podseća da kod nas neki postupci traju i po deset godina.

On napominje da je prošlo već pet i po meseci od početka tog postupka i dodaje da ni on, ni njegov klijent još uvek nisu videli dokaze kojima tužilaštvo tereti Obradovića.

"Standard koji je usvojen i koji postoji u Zakonu o krivičnom postupku podrazumeva da okrivljeni odmah dobije na uvid dokaze koji ga terete. To mi još uvek nemamo", ističe Gajić.

Govoreći o istrazi koja je najavljena u Krušiku, koja bi trebalo da utvrdi da li su poslovima izvoza privilegovana pojedina preduzeća, on naglašava da se ona uopšte ne sprovodi.

"Oni ne vode istragu, jer bi se onda istraga vodila protiv njih. To je samo kamuflaža. Za tu vrstu provere je potrebno tri dana. Obradović, da se vodi istraga bi trebao da bude prvi koji će biti saslušan, ali ta se istraga ne vodi, što ne znači da se neće voditi u budućnosti. Oni od toga neće moći da pobegnu. To su krivična dela za koja je potrebna zastarelost od 25 godina", kaže Gajić.

Advokat Obradovića najavljuje da od njegovog klijenta zavise sledeći koraci, ali naglašava da je njegovo mišljenje da "njemu nema povratka u Krušik".

"On tamo nema šta da traži. Imam neke unutrašnje izvore iz Krušika koji kažu da se vodi disciplinski postupak protiv njega, da se koristi materijal iz istražnog postupka, i na taj način pokušavaju da ga otpuste. Tamo nema nikakvu budućnost i nadam se da će prihvatiti neki novi posao", ističe Gajić.

Prema njegovim rečima, Krušik je nastavio sa ranije dogovorenim poslovima, a kako Gajić navodi, dokaze o tome će se izneti uskoro.

"Opet se radi o prodaji ispod proizvodne cene. Krušik prodaje GIM-u, a GIM onda po duploj ceni prodaje dalje. Ova vlast je kabadahijska , jer njih ne zanimaju nikakvi dokazi, jer se istrage protiv njih ne vode", zaključuje Gajić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR