Vesti

0

Junajted grupa prekida pregovore sa Telekomom

Autor: AP

Izvor: Beta

Junajted grupa prekida pregovore sa Telekomom

Ta grupa je zatražila da Telekom građanima objasni zašto desetine miliona evra daje "kanalima po ukusu vlasti".

"Posle skandaloznih optužbi koje su izneli vodeći ljudi Telekoma Srbija o kompaniji Junajted međa, prekidamo pregovore s Telekomom. Telekom nas optužuje da smo 'reketaši' i 'vođe kablovskog kartela'. Na takvim osnovama se ne može postignuti fer dogovor", navodi se u saopštenju Junajted grupe.

Dodaje se da je Telekom, kao državna kompanija, "u obavezi da građanima pokaže i javno objavi sve ugovore u kojima bi se jasno videlo koliko desetina miliona evra plaćaju kanalima po ukusu vlasti, koje emituju ili imaju ugovorenu saradnju: kompanijama Kopernikus i Pink, a takođe i televizijama koje su u pripremi u vlasništvu Željka Joksimovića i Manje Grčić, kao i za Kurir TV u vlasništvu Igora Žeželja".

"U pitanju je novac svih građana Srbije i objavljivanje ovih ugovora jasno bi pokazalo da su cene Junajted medije i pored mnogo kvalitetnijeg programa znatno niže i da se nikako ne mogu proglasiti reketaškim", istakla je Junajted grupa.

Direktori Telekoma Predrag Ćulibrk i Vladimir Lučić danas su tražili da Telekom emituje besplatno program N1, što je, kako je ukazala Junajted grupa, već najavila premijerka Ana Brnabić predlogom da se N1 emituje "do izbora".

"Jasno je da Telekom i dalje ne želi da prihvati ponudu za emitovanje programa N1 u naredne tri godine. Naglašavamo, ponuda za N1 je aktuelna javna ponuda koja je dostupna svim operaterima koji žele da je prihvate u bilo kom trenutku", navela je Junajted grupa.

Čelnici Telekoma su na današnjoj konferenciji za novinare, na kojoj novinari nisu mogli da postavljaju pitanja, kazali da Junajted medija, vlasnik TV N1, reketita Telekom i ponudili su besplatno emitovanje programa N1 na kablovskim operatorima Telekoma sve dok se ne postigne dogovor sa Junajtedom.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR