Vesti

0

Odloženo suđenje Novakoviću jer se nije pojavio niko od svedoka koje je predložio Vučić

Autor: SA, VV

Izvor: Beta

Odloženo suđenje Novakoviću jer se nije pojavio niko od svedoka koje je predložio Vučić

Izvor: Foto: Beta/Dragan Gojić

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović obavestio je sud podneskom da je sprečen da svedoči zbog održavanja redovne sednice pokrajinske Vlade, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević nije mogao da dođe zbog zakazanog razgovora u Vladi Srbije "u vezi sa projektom", dok je ministar finansija Siniša Mali bio sprečen da svedoči jer je na službenom putu.

Novakovićev advokat Vladimir Gajić predložio je sudu da kazni svedoke jer nisu dostavili dokaze o sprečenosti nego su samo dostavili podneske da su sprečeni, kao i da bez obzira na ishod spora troškovi današnjeg ročišta padnu na tužioca jer se njegovi svedoci nisu pojavili.

Na sledeće ročište zakazano za 20. maj pozvani su isti svedoci.

Andrej Vučić je Novakovića tužio za povredu ugleda i časti jer je rekao da je on, i pored toga što nema nijednu formalnu nadležnost, stvarni gradonačelnik Novog Sada i upravlja političkim procesima u Vojvodini.

U tužbi Andreja Vučića se navodi se da su mu Novakovićeve izjave u medijima "izazvale neprijatnosti i nelagodu i da je bio prinuđen da da objašnjavanja kolegama, prijateljima, porodici i članovima SNS, i da je objavljivanje spornih navoda dovelo i do uznemirenja članova porodice, pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja i članova njegove porodice", kao i da su mu tim izjava "povređeni lični i profesionalni ugled i čast i kompromitovane njegove lične vrednosti i moralne karakteristike".

Novaković je posle suđenja rekao da mu je žao što Andrej Vučić i svedoci koje je predložio nisu prisustvovali današnjem suđenju, jer je želeo u njihovom prisustvu obrazloži i argumentuje svoju tezu da su "Aleksandar i Andrej Vučić van svake sumnje najveći kriminalci u ovom delu Evrope".

"To nisam uradio sada, ali ću to uraditi u maju", rekao je Novaković.

Novaković je pokazao fotografiju Andreja Vučića i Miloša Vučevića, objavljenu na Tviter nalogu gradonačelnika Novog Sada, snimljenu tokom zvanične posete gradonačelnika novosadskom prigradskom naselju Budisava.

"Andrej Vučić tvrdi da nema nikakve veze sa vlašću i da nema nikakav uticaj na rad vlasti, a pojavljuje se u zvaničnoj delegaciji Novog Sada neposredno pored gradonačelnika", naveo je Novaković.

Novaković je pokazao i zajedničku fotografiju Andreja Vučića, Vučevića i Slobodana Milića, zvanog Bocara.

"Pitao bih Vučevića, da se danas pojavio, šta Bocara radi u njihovom društvu. Slobodan Milić Bocara je kriminalna veza između Miloša Vučevića i Andreja Vučića sa jedne strane, a sa druge strane investitora u Novom Sadu. Bocarin posao je da u ime Andreja Vučića i Miloša Vučevića sa investitorima dogovara izmenu regulacionih planova, podizanje spratnosti, nivoa izgrađenosti i svih marifetluka koji mogu da se rade sa urbanističkom i komunalnom mafijom", rekao je Novaković.

Novaković je najavio da će do maja 2020. godine "prikupiti još dokaza koji pokazuju neposrednu vezu Andreja Vučića i Miloša Vučevića i pokazuju da postoji hijerarhijski odnos između njih dvojice i to tako što je Andrej Vučić stvarni gradonačelnik Novog Sada, a Vučević formalni", rekao je Novaković.

Gajić je rekao je odbrana bila spremna da danas ispita svedoke i da ospori njihov kredibilitet.

"Suština tužbe je da je Novaković svojim izjavama naneo psihičke bolove Andreju Vučiću, jer ga je nazvao osobom koja je stvarni vladar Novog Sada i Vojvodine. Vučić ima na raspolaganju visoko relevantne svedoke, koji nisu u stanju da se suoče oči u oči sa Novakovićem i da odgovaraju na pitanja odbrane, ali to neće moći da izbegnu", rekao je Gajić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR