Vesti

0

Ambasada SAD: Cilj posete Zarzeckog nije bio da saopšti odluku o sankcijama

Autor: VV

Izvor: Beta

Ambasada SAD: Cilj posete Zarzeckog nije bio da saopšti odluku o sankcijama

Izvor: Ilustracija / Foto: Pixabay.com

"Zarzecki se danas sastao sa zvaničnicima Vlade Srbije u okviru konsultacija koje obavlja sa američkim partnerskim i savezničkim vladama širom sveta u vezi sprovođenja Sekcije 231 Zakona o suprotstavljanju američkim suparnicima kroz sankcije (CAATSA)", navodi se u saopštenju i dodaje da "cilj posete nije bio da se objavi odluka o sankcijama".

SAD pozdravljaju transparentnost koji je pokazala Vlada Srbije u vezi sa svojim namerama i aktivnostima. "Očekujemo nastavak bliske saradnju sa Vladom Srbije kako bi se obezbedila potpuna jasnoća u vezi sa punom primenom CAATSA i izbegli nesporazumi", dodaje se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da je Zarzecki došao u Beograd zato što je njegov posao da proceni da li neka zemlja ili kompanija treba da se nađe na udaru američkih sankcija.

Dačić je rekao da on nije došao samo u Srbiju nego u još 60 zemalja i da ne treba "praviti toliki spektakl" oko te posete.

Srpski ministar je preneo američkom zvaničniku poruku da Srbija želi otvoren odnos i da nema šta da krije i da ne želi da ulazi u probleme sa SAD.

Dačić je rekao da je razgovor bio konkretan i da neće biti sankcija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR