Vesti

0

Novi konkurs za stipendije Hemofarm fondacije "Možeš i ti"

Autor: MIM

Izvor: Novi magazin

Novi konkurs za stipendije Hemofarm fondacije "Možeš i ti"

Izvor: Foto: Hemofarm

Konkurs je otvoren do 4. novembra za studente državnih univerziteta u Srbiji, koji su u dosadašnjem studiranju ostvarili prosek ocena najmanje 8,50 i koji su lošijeg imovinskog stanja.

Budući stipendisti HEMOFARM fondacije u školskoj 2019/2020. godini imaće priliku da budu deo Mentorskog i Internship programa stručne prakse MOŽEŠ I TI i da u kontaktu sa ekspertima kompanije Hemofarm i STADA grupe unaprede svoja znanja i veštine koje su neophodne za dalji lični i profesionalni razvoj. Osim neformalnog znanja, polaznici programa uz podršku eksperata kompanije, stiču i radno iskustvo u različitim sektorima i dodatni motiv da stečeno znanje primenjuju u Srbiji. Program ima za cilj i da osnaži pojedince veštinama koje će im pomoći u svakodnevnom radu u čijem fokusu je, pre svega, briga o zdravlju ljudi i dobrobiti zajednice.

"Mi već 26 godina ulažemo u obrazovanje mladih razvijajući njihove liderske veštine i praktično znanje. Do danas smo podržali 3.420 pojedinaca, od kojih su mnogi naše kolege. Verujemo da je ovaj program prava prilika za studente koji žele da postanu lideri u svojim zajednicama i rade za opšte dobro jer je dizajniran tako da razvija trajne odnose među budućim liderima i motiviše ih da zajedno rade na rešavanju izazova koje nosi savremeno doba. Ponosni smo na činjenicu da među našim stipendistima ima i onih  koji danas rade u nekim od najprestižnijih svetskih laboratorija - MIT i bave se istraživanjima u čijem fokusu je otkrivanje leka za neke od najtežih bolesti današnjice", rekla je direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević.

Program za obrazovanje "Možes i ti" Hemofarm fondacije podržan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i medicinskih, farmaceutskih, tehnološko-metalurških, hemijskih i fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Delovi programa realizuju se u partnerstvu sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju GIZ i fondacijom Konrad Adenauer.

Ovde možete naći više informacija i prijava za konkurs.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR