Vesti

0

Đilas: Sva imovina data strancima u bescenje za vreme Vučića postaće srpska

Autor: VV

Izvor: Beta

Đilas: Sva imovina data strancima u bescenje za vreme Vučića postaće srpska

Izvor: Foto: Novi magazin / Đurađ Šimić

On je sinoć na tribini Saveza za Srbiju u Kulturnom centru u Leskovcu kazao da aktuelna vlast po niskim cenama prodaje rečna i rudna bogatstva i zemljište, navodeći kao primer Rudarsko-topioničarski basen u Boru koji je prodat za 100.000 evra.

"Poručujemo onima koji danas kupuju Srbiju za nikakve pare: Sve će biti vraćeno. Pare ćemo im vratiti, ali to mora da bude srpsko", kazao je Đilas i dodao da se "tetka predsednika Srbije Aleksandra Vučića nalazi u Arapskim emiratima i u Kini".

Đilas je rekao da se taj Savez nikome neće svetiti kada dođe na vlast, ali da će se svim funkcionerima ispitati poreklo imovine, najpre liderima tog Saveza, a onda svima sve do 1990. godine, te da postoji mogućnost da neke televizije izgube nacionalnu frekvenciju.

"Aleksandar Vučić više brani Televiziju Pink nego bilo koju teritoriju Srbije, jer mi svi znamo da će Srbija postati normalna zemlja kada Pink izgubi nacionalnu frenkvenciju", zaključio je Đilas.

Na tribini su govorili i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović i lider sindikata Sloboda Željko Veselinović.

Oni su poručili da su se stranke različitih programa i ideologija ujedinile kako bi pobedili režim Aleksandra Vučića.

Lutovac je ocenio da građani Srbije žive u "zarobljenoj državi", u "državi jednog čoveka".

"Naše razlike i sitne sujete da ostavimo po strani jer naša zgrada Srbije je u plamenu. Zato moramo da budemo i solidarni, kada napadnu jednoga da skočimo svi, da budemo toliko slobodni da ne smeju da nam rade ovo što nam rade. Spaja nas borba za slobodu", kazao je Lutovac.

Jeremić je ukazao na gorući problem - problem Kosova navodeći da Srbiju čeka kataklizma ako nastavi da je vodi sadašnja vlast.

"Ovog trenutka se pregovara gde treba da prođe granica između države Srbije i Republike Kosova u Ujedinjenin nacijama. Potpisivanjem razgraničenja Srbije i Kosova za dve godine imaćemo kao suseda Veliku Albaniju, a čak ni Nedić ni Milošević nisu Kosovu dali nezavisnot", ocenio je Jeremić.

Na Kosovu se, prema njegovim navodima, neće stati.

"Ako se po pitanju Kosova pređe ta crvena linija, tada će početi razgradnja Republike Srbije", kazao je Jeremić.

Obradović je istakao da je Srbija "gladna slobode, pravde i dostojanstva".

"Hoćemo da pokažemo ovoj vlasti da u svakom kutku imamo opoziciju i da im pokažemo da ih se ne plašimo. Stanje u Srbiji nije normalno. Ono što se u Srbiji dešava je nenormalno i ja mogu da zaključim da naša vlast nije normalna", kazao je Obradović.

Veselinovć je izneo stav Saveza da stranim kompanijama, poput "Jure", trebalo postaviti uslov da minimalna zarada ne sme biti manja od 350 evra, da se potpiše kolektivni ugovor i odobri sindikalno delovanje.

"Leskovac ne sme da kleči ispred južnokorejskih poslodavaca ali i ispred vlasnika fabrike Mita u Leskovcu koja od radnika traži potvrde kada odlaze u toalet", kazao je Veselinović i dodao da Srbija treba da se "pobuni protiv tog načina života".

U ime leskovačkog saveza govorila je Mirjana Perišić, koja je rekla da je neizmerno ponosna na Leskovačne koji su došli na tribinu, ali i na one koji nisu smeli.

Ona je kazala da se loklna vlast hvali redovnim održavanjem infarstrukture i da je najveći broj investitora došao iz "prenaprednog perioda".

Svi govornici osudili su prebijanje lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, najavljujući za naredni petak tribinu u tom gradu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR