Svet

0

Nove mere u Engleskoj posle 2. decembra

Autor: IG

Izvor: Beta

Nove mere u Engleskoj posle 2. decembra

Izvor: Foto: AP/Matt Dunham


Očekuje se da će premijer Boris Džonson u ponedeljak poslanicima izneti svoj plan - uključujući detalje o porodičnim proslavama i posetama za Božić, piše Bi-Bi-Si (BBC).

Predviđeno je da u više područja budu uvedene strože mere kako bi se virus držao pod kontrolom, a neke mere biće pooštrene da bi se sačuvao ostvareni napredak, saopšteno je iz Dauning strita.

Još nisu jasne promene u ograničenjima, ali se zna da će zatvaranje pabova i restorana u 22 sata biti prošireno.

Očekuje se da će Džonson reći da će ljudi, iako poslednje porudžbine mogu imati u 22 sata, dobiti dodatni sat da dovrše večeru i popiju piće.

Potpuni detalji takozvanog "kovid zimskog plana" očekuju se u ponedeljak, a vlada o tome razgovara danas.

Portparol premijera rekao je da su napori tokom trenutnih nacionalnih ograničenja pomogli da se širenje virusa stavi pod kontrolu, i da su ublažili pritiske na zdravstvo.

"Ali, premijeru i njegovim naučnim savetnicima je jasno da je virus i dalje prisutan - i bez regionalnih ograničenja mogao bi brzo ponovo da ostane bez kontrole pre nego što vakcine i masovna ispitivanja imaju efekta. To bi ugrozilo napredak koji je zemlja postigla i ponovo rizikovalo nesnosan pritisak na zdravstveni sistem", rekao je Džonsonov portparol.

Neke lokalne mere biće iste kao i one u prethodnom troslojnom sistemu, koji je u Engleskoj bio na snazi sve do trenutnih mera zabrane kretanja.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR