Svet

0

Priveden muškarac osumnjičen da je bio u kontaktu sa napadačem u Nici

Autor: IG

Izvor: Beta

Priveden muškarac osumnjičen da je bio u kontaktu sa napadačem u Nici

Izvor: Foto: AP/Eric Gaillard

Osumnjičeni izvršilac koji je nožem ubio muškarca i dve žene je 21-godišnji Tunižanin koji je u Francusku došao u oktobru iz Italije. Čovek koji je priveden sinoć, osumnjičen je da je bio s njim u kontaktu dan pre napada, rekao je sudski izvor i jedan izvor blizak slučaju, potvrđujući informaciju dnevnika Nis-Maten (Nice-Matin).

Izvor blizak slučaju ipak je upozorio da treba biti oprezan oko prirode njihovih kontakata.

Prema drugom izvoru čovek je priveden sinoć u 21.50.

Napadač je juče ujutro ušao u crkvu Notr Dam u Nici gde je nožem presekao vrat jednoj 60-ogodišnjoj ženi i jednom crkvenjaku starom 55 godina. Brazilka, starosti 44 godine, koja je živela u Francuskoj pogođena je više puta i umrla je od posledica ranjavanja u obližnjem restoranu gde se sklonila.

Na poziv jednog svedoka tim gradske policije intervenisao je i pucao više puta na napadača koji je išao preteći ka njima uzvikujući "Alahu Akbar", rekao je sinoć tužilac za borbu protiv terorizma Žan-Fransoa Rikar na konferenciji za novinare.

Teško ranjeni napadač prevezen je u bolnicu gde je operisan a stanje mu je i dalje kritično, rekao je sinoć Rikar.

Istraživači su u crkvi pronašli oružje sa kojim je počinjen zločin, nož sa oštricom dugom 17 centimetara, rekao je tužilac. Torba sa ličnim stvarima, koranom i dva telefona kao i dva neupotrebljena noža takođe je pronađena.

Napadač koji nije bio poznat obaveštajnoj službi identifikovan je preko italijanskog dokumenta Crvenog krsta. Prema prvim istsragama on je došao u Evropu preko italijanskog ostrva Lampeduze 20. septembra, a stigao je na područje Barija 9. oktobra.

Istragu je otvorilo francusko nacionalno tužilaštvo za borbu protiv terorizma, za "terorističko ubistvo i pokušaj ubistva", a koordiniše je direkcija za antiterorizam.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR