Svet

0

Kušner: Afroamerikanci moraju da "žele" uspeh da bi bili uspešni

Autor: IG

Izvor: Beta

Kušner: Afroamerikanci moraju da "žele" uspeh da bi bili uspešni

Izvor: Foto: AP/Patrick Semansky

On je za televiziju Foks rekao da ne može Tramp više da želi da oni budu uspešni od njih samih.

Kušner, koji je i Trampov zet, takođe je kritikovao poznate ličnosti koje su digle glas posle ubistva Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je umro usled brutalnosti policije tokom hapšenja, ali posle toga se nisu angažovali na pronalaženju načina da se poboljša život crnaca u Americi.

"Videli ste mnogo ljudi koji su samo želeli da pokažu da su puni vrlina - plakali su na Instagramu, ili bi stavili slogan na dres ili napisali nešto na košarkaškom terenu", rekao je Kušner.

"Iskreno, to je više podelilo zemlju nego ujedinilo ljude i povelo napred. Treba tražiti rešenje za probleme".

Demokratska nacionalna konvencija opštužila je Kušnera za "slučajni rasizam". Bivša predsednica Demokratskog nacionalnog odbora Dona Brazile napisala je na Tviteru da Kušner "priča sa ljudima koji su patili i trpeli sistemski rasizam".

Portparolka Bele kuće Kejli Mekeani stala je u odbranu Kušnera, rekavši da su "internetski botovi" izvukli Kušnerove reči iz konteksta.

Rekla je da pokušavaju da skrenu pažnju sa Trampovih nesumnjivih dostignuća za Afroamerikance, kao što je stabilno finansiranje crnih koledža i univerziteta i reforma krivičnog pravosuđa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR