Svet

0

Šef Trampovog kabineta: SAD neće kontrolisati pandemiju koronavirusa

Autor: TKĐ

Izvor: Beta

Šef Trampovog kabineta: SAD neće kontrolisati pandemiju koronavirusa

Izvor: Foto : Beta/AP/Elise Amendola

"Evo šta ćemo da uradimo. Nećemo kontrolisati pandemiju, kontrolisaćemo to da imamo vakcinu, terapiju i druga sredstva za ublažavanje" bolesti, rekao je šef Trampovog kabineta Mark Medouz (Meadows) za američku televizijsku mrežu Si En En (CNN). 

Medouz je dodao da je virus zarazan upravo kao grip. 

Kamala Haris (Harris) koja je kandidat demokrata za mesto potpredsednika SAD, odmah je kritikovala Trampovu administraciju. "Priznali su neuspeh. To je najveći neuspeh administracije u istoriji Amerike", rekao je ona. 

Trampa su mnogi kritikovali što je minimizirao ozbiljnost epidemije koronavirusa i često je virus upoređivao sa sezonskim gripom. 

Američki predsednik je sam bio inficiran početkom oktobra. Bio je tri dana u bolnici i posle oporavka tvrdi da je izlečen i da je stekao imunitet zahvaljući eksperimentalnoj terapiji. Sad ponovo govori da će pandemija nestati, iako je u SAD registrovan najveći broj umrlih od koronavirusa u svetu - skoro 225.000.
Šef kabineta Majka Pensa, Mark Šort (Marc Short), takođe je zaražen koronavirsoom. On i još dva saradnika su inficirana tokom vikenda.

I drugi saradnici i zaposleni u Beloj kući bili su inficirani kad je bio zaražen Tramp.

Međutim, Pens koji vodi krizni štab protiv koronavirusa, najavio je da će nastaviti predizbornu kampanju, dok Tramp poslednjih dana takođe obilazi mesta pred predsedničke izbore zakazane za 3. novembar.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR