Svet

0

Večeras poslednja debata Trampa i Bajdena pred izbore

Autor: SA

Izvor: Beta

Večeras poslednja debata Trampa i Bajdena pred izbore

Izvor: Foto: Beta/AP/Patrick Semansky


Prvu debatu su obeležila upadanja u reč, uglavnom Trampova, puštajući dvojicu kandidata da pričaju jedan o drugom, a Bajden je na kraju rekao predsedniku da "umukne".

Planirana druga debata nije održana jer je Trampu predsedniku dijagnostikovan korona virus i odbio je da učestvuje u virtuelnoj debati. Bajden i Tramp su umesto toga odgovarali na pitanja na različitim događajima, održanim u isto vreme, koje su prenosile dve konkurentske TV mreže.

Večerašnja debata počeće u 21 sat po američkom vremenu, u Nešvilu u državi Tenesi, i biće to poslednji sastanak oči u oči, do dana izbora koji se održavaju za manje od dve nedelje.

Debata će trajati 90 minuta i biće podeljena u šest segmenata od po 15 minuta, pri čemu će svaki od kandidata imati dva minuta za uvodne reči o svakoj temi tokom kojih nije dozvoljeno upadanje u reč, a ukoliko do toga dođe, kandidatu koji prekine drugog biće isključen mikrofon.

Tokom diskusije posle uvodnih reči kandidati će moći da upadaju u reč jedan drugom, ali će im se ti upadi računati u ukupno vreme koje imaju za izlaganje.

Moderator poslednje debate će biti En-Bi-Si (NBC) dopisnica iz Bele kuće Kristen Voker.

Ona je objavila šest tema o kojima će se diskutovati: "Bitka sa KOVID-19", "Američke porodice", " Rasizam u Americi", "Klimatske promene", "Nacionalna bezbednost" i "Vođstvo".

Debatu će prenositi sve glavne kablovske mreže uključujući ABC, CBS, CNN, Fox, Fox News Ćannel, Fox Busineš Network, PBS, NBC, MSNBC, Noticias Telemundo i C-SPAN.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR