Svet

0

Otac belgijskog premijera jedini kažnjen zbog kršenja mera na De Rondu

Autor: KP

Izvor: Beta

Otac belgijskog premijera jedini kažnjen zbog kršenja mera na De Rondu

Izvor: Foto: Pixabay.com

Tour of Flanders (Ronde van Vlaanderen), poznata i kao De Ronde je jednodnevna drumska biciklistička trka koja se inače održava na proleće, ali je ove godine odložena zbog pandemije KOVID-19.

"Pogrešio sam i zaista je trebalo da nosim masku za lice", rekao je De Kro za belgijske medije.

"Nije važno da li sam bio sam kod kuće ili ne. Svi duž cele rute trke bili su dužni da nose masku za lice. Trebalo je to da znam i platiću kaznu."

Obaveza nošenja maski duž cele rute je, prema odluci guvernerke Istočne Flandrije Karine Van Kauter, bila na snazi sat vremena pre trke i trajala je još jedan sat posle završetka.

Van Kauter je događaj ocenila uspešnim.

"Navijači su se ponašali uzorno, dokazujući da biciklizam može biti zaštićen od korone. To predstavlja podsticaj za budućnost", rekla je ona.

Belgijski premijer je rekao da je i sam skrenuo pažnju svom ocu na prekršaj.

Kazna zbog kršenja obaveze nošenja maske iznosi 250 evra.

U Belgiji su od ponedeljka na mesec dana zatvoreni barovi i restorani i na snazi je noćni policijski čas dok zdravstvene vlasti upozoravaju na mogući "cunami" novih slučajeva virusa u zemlji.

Cilj novih mera je da se ograniče društvene interakcije da bi se usporio eksponencijalni rast zaraze u zemlji od 11,5 miliona stanovnika.

Premijer Aleksander De Kro rekao je da je situacija u Belgiji sada ozbiljnija nego što je bila u martu kada je u zemlji uvedena potpuna izolacija i da je broj ljudi u bolnicama na intenzivnoj nezi tri puta veći.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR