Svet

0

Tramp ima bankovni račun u Kini, piše Njujork tajms

Autor: SA

Izvor: Beta

Tramp ima bankovni račun u Kini, piše Njujork tajms

Izvor: Foto: Beta/AP/Alex Brandon

Magnat za nepokretnosti je zadržao kancelariju koju je otvorio u Kini pre nego što je izabran za predsednika SAD, tokom celog svog predsedničkog mandata i pokušao je da sklopi partnersvo sa jednom velikom kineskom kompanijom pod kontrolom države, tvrdi list.

Presednik SAD takođe je zadržao bankovni račun u Kini, za koji se do sada nije znalo i koji kontroliše jedna od njegovih firmi "Tramp internešenal hotels menadžment (Trump International Hotels Management), prema analizi njegovih poreskih prijava u koje je Njujork tajms imao uvid.

Prema jednoj od poreskih prijava ta kompanija je u Kini platila porez od 188.561 dolar kada je pokušavala od 2013. do 2015. godine da zaključi ugovore o komercijalnim dozvolama.

Advokat Trampove grupe Alan Garten rekao je da je ta kompanija otvorila račun u kineskoj banci, koja ima poslovnice u SAD, da bi platila te poreze.

"Nikakav sporazum, transakcija niti bilo kakva druga komercijalna aktivnost nije konkretizovana od 2015. godine i taj račun je neaktivan", list navodi reči advokata.

Kako piše agencija Frans pres, Tramp je krenuo u trgovinski i diplomatski rat sa Kinom, tvrdeći da je pravi branilac američkih interesa naspram kineskog giganta, za razliku od Bajdena, demokratskog predsedničkog kandidata za izbore koji se održavaju u novembru.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR