Svet

0

Palestinski zvaničnik oboleo od kovid-19 u kritičnom stanju

Autor: IG

Izvor: Beta

Palestinski zvaničnik oboleo od kovid-19 u kritičnom stanju

Izvor: Foto: AP/Jacquelyn Martin

Kako je navedeno, Erekatov slučaj je posebno težak zbog njegovih ranijih zdravstvenih problema, uključujući transplantaciju pluća u SAD pre tri godine.

Njegov imuni sistem je slab i uz kovid-19 ima bakterijsku infekciju.

Taj šezdesetpetogodišnji generalni sekretar Izvršnog komiteta Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) je pod sedativima i lekari se konsultuju sa međunarodnim ekspertima kako najbolje da pomognu tako teško obolelom pacijentu.

Erekat je u poslednje tri decenije bio glavni palestinski pregovarač, a takođe i jedan od glavnih savetnika pokojnog palestinskog lidera Jasera Arafata i sadašnjeg palestinskog predsednika Mahmuda Abasa.

Studirao je međunarodne odnose i političke nauke u San Francisku, a doktorirao na Univerzitetu Bradford u Velikoj Britaniji.

On je prebačen u bolnicu Hadasa u nedelju na molbu Palestinske uprave uprkos odluci Palestinaca početkom ove godine da prekinu veze s Izraelom u znak protesta zbog obećanja jevrejske države da će početi aneksija delova okupirane Zapadne obale na osnovu bliskoistočnog plana predsednika SAD Donalda Trampa.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je u međuvremenu zamrznuo taj plan.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR