Svet

0

Kamala Haris prekida predizborna putovanja zbog dvoje zaraženih u njenom okruženju

Autor: IG

Izvor: Beta

Kamala Haris prekida predizborna putovanja zbog dvoje zaraženih u njenom okruženju

Izvor: Foto: AP/Carolyn Kaster

"Iz preterane predostrožnosti i u skladu sa obavezama koje je naš izborni štab preuzeo za najveći nivo opreza, otkazujemo putovanja senatorke Haris do nedelje, 18. oktobra", rekla je u saopštenju Džen O'Mali Dilon, zvaničnica u demokratskoj kampanji za Belu kuću.

Dve osobe povezane sa kampanjom testirane su pozitivno na koronavirus - direktor za komunikacije senatorke Haris i član posade na nedavnom letu.

Iz izbornog štaba demokrata naveli su da Bajden nije bio izložen iako su on i Haris proveli nekoliko sati u kampanji zajedno u Arizoni 8. oktobra.

Direktorka kampanje Džen O'Mali Dilon rekla je da ni jedna od tih osoba nije imala bilo kakav kontakt sa Bajdenom, Haris ili bilo kojim drugim članom izbornog štaba od kada su testirani pozitivno i 48 sati pre nego što su stigli pozitivni rezultati testova.

Haris je trebalo danas da putuje u Severnu Karolinu za skupove na kojima je planirano da podstiče glasače da izađu na rano glasanje.

Haris je imala dva negativna testa od 8. oktobra, poslednji je bio u sredu, a Bajdenov poslednji negativan test bio je u utorak.

Bajden bi trebalo da učestvuje večeras u emisiji uživo na Ej-Bi-Siju (ABC).

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR