Svet

0

Rod Blagojević dao prvu izjavu posle oslobađanja

Autor: IG

Izvor: Beta

Rod Blagojević dao prvu izjavu posle oslobađanja

Izvor: Foto: AP

Blagojević je govorio ispred svog porodičnog doma u Čikagu. Na velikom natpisu na kući stajala je poruka "Hvala gospodine predsedniče".

"Želimo da izrazimo našu duboku i večnu zahvalnost predsedniku Trampu. On nije morao ovo da uradi. Ovo je čin dobrote", rekao je Blagojević ispred svoje kuće.

Šezdesettrogodišnji Blagojević izašao je iz saveznog zatvora u Koloradu juče pošto je odslužio osam godina od 14-ogodišnje zatvorske kazne zbog političke korupcije, samo nekoliko sati pošto je Tramp preinačio njegovu kaznu.

"Ja sam Trampokrata. Da mogu da glasam, glasao bih za njega", rekao je Blagojević.

On je osuđen za korupciju u decembru 2011. godine, nekoliko meseci pošto je učestvovao u Trampovom rijaliti programu "Slavni šegrt".

Osuđen je po više tačaka optužnice, uključujući pokušaj da proda mesto savezne države Ilinois u Senatu, upražnjeno posle izbora Baraka Obame za predsednika SAD, i laganje Federalnom istražnom birou.

Blagojević je 2018. godine iskoristio poslednju priliku da traži smanjenje kazne, ali mu sud nije izašao u susret.

Kako navodi AP on je politički radioaktivan od kada je uhapšen i nije jasno ko bi bio spreman da mu ponudi posao ili neku vodeću ulogu u nekoj organizaciji ili pokretu.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR