Svet

1

Tramp: Uvredljivo saopštenje Irana

Autor: SA

Izvor: Beta

Tramp: Uvredljivo saopštenje Irana

Izvor: Foto: Beta/AP/Jacquelyn Martin

"Iransko rukovodstvo ne razume i nikad nije razumelo reči 'lepo' i 'saosećanje'. Nažalost, ono što oni razumeju jesu reči snaga i moć, a SAD su daleko najmoćnija vojna sila na svetu", tvitovao je Tramp, odgovarajući tako na izjavu iranskog predsednika Hasana Rohanija.

Tramp je dodao da svaki napad Irana bilo šta što je američko naići na snažan odgovor.

"Divan iranski narod pati bez ikakvog razloga. Njihovo rukovodstvo troši novac na teror, a malo na bilo šta drugo", naveo je Tramp.

Iranski predsednik Hasan Rohani nazvao je danas "nečuvenim i idiotskim" nove američke sankcije usmerene na iranskog vrhovnog vođu ajatolaha Alija Hameneija.

U direktnom televizijskom obraćanju, Rohani je rekao da je ta odluka i pokazatelj "neuspeha" Bele kuće koja, kako je naveo, "pati od mentalne retardacije".

SAD su juče najavile nove sankcije prema Iranu, a na meti su se našli i ajatolah i više komandanata elitne Revolucionarne garde.

 

Tramp: Žena koja me optužila za silovanje nije moj tip

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da kolumnistkinja koja ga je optužila da ju je devedesetih silovao u jednom njujorškom butiku "nije njegov tip".


"Reći ću s velikim poštovanjem. Pod jedan, ona nije moj tip. Pod dva, to se nije desilo", rekao je Tramp u intervjuu za list Hill.

Spisateljica I. Džin Kerol tvrdi da je prijateljski susret s Trampom u butiku Bergdorf Gudman 1995. ili 1996. godine postao nasilan kada ju je milijarder gurnuo uza zid u kabini za presvlačenje, otkopčao pantalone i silovao je. Kako navodi, u "kolosalnoj borbi" ga je odgurnula i pobegla.

Tramp je za Hil rekao da Kerol "načisto laže" u optužbama koje je i ranije poricao.

"Ne znam ništa o toj ženi. Ne znam ništa o njoj. Ona je... užasno je da ljudi daju takve izjave", naveo je predsednik SAD.

Navodi protiv Trampa su izneti i u knjizi koja uskoro treba da izađe, a u kojoj Kerol, kolumnistkinja magazina El, govori o "odvratnim muškarcima" koje je sretala u životu.

Kerol je juče za CNN rekla da je "srećna što nije Trampov tip".

Tokom predizborne kampanje 2016. godine više od deset žena je optužilo Trampa za neprikladno ponašanje u ranijim godinama. On je negirao sve te navode i rekao da te žene lažu.

Takođe, ovo nije prvi put da predsednik SAD omalovažava žene koje ga optužuju.

Kada ga je 2016. nekadašnja novinarka optužila da ju je napao 2005. godine, Tramp je odgovorio: "Ona laže! Pogledajte je, nema šanse."

Na optužbu druge žene da ju je početkom osamdesetih neprikladno dodirivao u avionu, predsednik SAD je reagovao rečima da ona "ne bi bila njegov prvi izbor".

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Данко Б. Марин

Одличан старт кампање за председничке изборе!Истраживање Стивена Милмана је прецизно показало да развратни према женама председници САД позитивно утичу на економију и више им грађани верују, а опис секса је бакута мазнула од неке неинвентивне екипе и њихове аматерске порњаве из седамдесетих прошлог века...